Žilinský Večerník

9. máj 2024 | Roland
| 6°C

Zaujalo nás

Asfaltové chodníky už čo chvíľa poslúžia deťom: Pozrite na tie nápady!

Nedávno sme informovali o projekte poslankyne Mestského zastupiteľstva Ivety Martinkovej, ktorá navrhla upraviť nevkusné a nefunkčné asfaltové plochy na sídlisku Vlčince tak, aby slúžili na detské hry. V minulosti chodníky viedli ku detským pieskoviskám a lavičkám, dlhé roky však už svoju funkciu neplnili a chátrali. O pár dní to bude inak.

08.10.2019 | 19:09

ŽILINA. Zničené chodníčky rôznych tvarov vo vnútroblokoch vytvárali dojem neestetických cestičiek vedúcich do neznáma. Ich odstránenie by vraj bolo príliš nákladné, a tak poslankyňa Mestského zastupiteľstva Iveta Martinková prišla so zaujímavým nápadom, ako plochy sfunkčniť a oživiť. 

„Viete si predstaviť, že deti budú mať miesta, kde sa vrátia ku klasickým detským vonkajším hrám? Preskačky, piškvorky, škôlky..., a posnažím sa aj o autodráhy. Tak toto sa už deje. Predložila som mestu pilotný projekt revitalizácie zničených nefunkčných plôch vo vnútroblokoch sídliska Vlčince s návrhom na zmenu," uviedla pred časom Iveta Martinková.

A čo sa deje dnes? Podľa najnovších správ od poslankyne, už plochy dostávajú konečnú podobu a upravujú sa na nich posledné detaily. "Oplatilo sa zamakať na projekte. Verím, že môj pilot bude mať pokračovanie a podporu vedenia mesta a poslancov. Momentálne robíme sedem plôch, no je ich oveľa viac v rôznych tvaroch a na rôznych miestach. Bolo to náročné od samého začiatku. Dnes mám však už výborné pocity z tohto vznikajúceho diela. Teším sa, keď sa plochy otvoria a budem tam vidieť skackajúce, súťažiace a hrajúce sa detičky. Snahu som vyvinula práve pre ne, aby som ich vytiahla von, aby sa vrátili k vonkajším hrám a tiež pre skrášlenie verejných priestorov. To, čo tam bolo predtým bolo nevkusné a nevyužité" podelila sa o svoje pocity Iveta Martinková. 

Autor: - r -

Foto: Iveta Martinková

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod