Žilinský Večerník

3. máj 2024 | Galina
| 12°C

Šport

Barani podporili malých hrdinov krásnou čiastkou: Svetielku nádeje venovali takmer 6 tisíc eur

Ešte počas februára rozsvietili banskobystrickí hokejisti v Tipsport aréne Svetielko nádeje. Pri príležitosti Medzinárodného dňa detskej rakoviny spojili a pomohli tak malým - veľkým hrdinom a ich rodinám, ktorí bojujú s touto ťažkou chorobou. A práve počas posledného zápasu základnej časti extraligy proti Nitre (piatok 8.marca) odovzdali pod Urpínom aj vyzbieranú sumu OZ Svetielko nádeje.

09.03.2024 | 14:00

Limitovaný dres, ktorý nesie prvky zlatej farby, ktorá je farbou detskej rakoviny, symbolizuje spojenia banskobystrického klubu a občianskeho združenia Svetielko nádeje. V dražbe zaevidoval klub dokopy na všetky položky 841 prihodení a najvyššia suma vydraženého dresu bola 272 € na dres obrancu Franka Horu. Celkovo sa z dražby získala krásnu suma 4320 €, a z ktorej celý výťažok klub venuje malým bojovníkom aj vďaka partnerom Miba tieniaca technika a Profikuchar.sk.

Banskobystrickí fanúšikovia sa mohli zapojiť a podporiť Svetielko nádeje aj priamo na štadióne počas zápasu, kde sme si pre nich pripravili špeciálnu stenu pomoci. Na túto stenu mohli diváci nalepiť nálepky v podobe zlatej stužky, ktorú získali buď zakúpením tombolového lístka alebo za dobrovoľný príspevok. Ďalšou aktivitou bol aj predaj vratných pohárov, z ktorých taktiež celý výťažok klub venoval OZ. "Sme nesmierne radi, že sa nám počas náročnej sezóny podarilo zorganizovať takýto zápás, v ktorej sa spojila celá banskobystrická hokejová komunita a opäť ukázala svoju silu a srdce na správnom mieste. Svedčí o tom aj vyzbieraná suma, ktorú malým - veľkým bojovníkom a ich rodinám odovzdávame, a to krásnych 5 650€. Veríme, že im vyzbierané peniaze pomôžu a trošku uľahčia situáciu, v ktorej sú. Týmto by sme sa chceli poďakovať predovšetkým našim partnerom a všetkým fanúšikom, ktorí podporili túto myšlienku a prispeli na pomoc pre Svetielko nádeje,“ povedal Vladimír Tropp, marketingový a obchodný riaditeľ HC '05 Banská Bystrica. 

Výťažok z dražby je venovaný aj vďaka hlavným partnerom tohto zápasu, ktorí neváhali a rozhodli sa podporiť túto myšlienku: "Naša spoločnosť má veľmi blízko k pomoci pre dobrú vec. Svetielko nádeje dobrou vecou určite je. Keď nás oslovil klub ani na chvíľku sme nezaváhali a sme veľmi radi a veľmi vďační, že sme sa tohto projektu mohli zúčastniť.  vyjadril konateľ spoločnosti MIBA SK  Milan Babjak Z odovzdanej sumy sa teší aj konateľ spoločnosti Profikuchar.sk Stanislav Snopko: "Myšlienka oslovila aj všetkých fanúšikov, ktorí si zakúpili listok do tomboly, alebo si vydražili dres. Sám som rodičom a cielená pomoc hlavne deťom, mi preto dáva veľký zmysel."

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Zdroj: PR článok

Foto: archív N.P.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod