Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 4°C

Tlačové správy

Bytové domy Kamence sú skolaudované!

Noví majitelia sa už čoskoro nasťahujú do svojich čerstvo dostavaných priestranných bytov. Moderná architektúra dýcha z každej časti tohto premysleného projektu, vkusne zasadeného do prírodného prostredia v blízkosti rieky Kysuca. K dispozícii je ešte stále niekoľko bytov. Či sa jedná o 2-, 3- alebo 4-izbové byty, každý jeden disponuje netradičnými architektonickými riešeniami a nadštandardnou metrážou.

13.07.2020 | 14:04

Ojedinelá architektúra, pod ktorú sa podpísal tím kancelárie SLLA, dôkladne využila potenciál nádhernej lokality. Dokonalé prepojenie priestoru na bývanie s prírodu je s citom naplánované do najmenších detailov. Trvácnosť a využiteľnosť sa prejavuje nielen v použití kvalitných materiálov a priestrannom riešení bytov s veľkými balkónmi, terasami či predzáhradkami. Bonusom sú aj premyslené verejné priestory bez áut, stromové aleje lemujúce chodníky a už spomínané komunitné záhradky. Keď sa raz na Kamence nasťahujete, už sa vám nebude chcieť ísť bývať nikam inam.

Výhodou je lokalita

Projekt Kamence je svojou polohou stvorený pre pohodový život na predmestí a rovnako aj pre dynamický životný štýl. Mestská časť, kde výstavba prebieha, je situovaná v pokojnej časti Kysuckého Nového Mesta. Do centra je to na skok, a tí, ktorí radšej trávia čas mimo mesta, budú naozaj veľmi spokojní. Ponuka okolia je totiž takmer neobmedzená. Pokojné prechádzky okolo rieky Kysuca nájdete kúsok od domu, rovnako aj úžasné turistické aj bicyklové trasy, vyhliadky či lyžiarske strediská. Cesta do Žiliny trvá len pár minút, komfort bývania je však v pomere kvalita a cena za bývanie v novostavbe so žilinskými novostavbami podstatne cenovo výhodnejší.

Medzi ďalšie nadštandardy projektu Kamence patria aj umelecké presahy

Pri vchodoch do obytných domov nájdete mozaiky z vypaľovanej keramiky a veľkoplošné maľby podľa návrhov viacerých slovenských výtvarníkov. Voda, príroda a rieka je od začiatku plánovania výstavby s projektom silno spätá, preto sa stala inšpiráciou a jednou z hlavných tém pre originálne diela. Vďaka nim každý s obytných domov získal svoju vlastnú jedinečnú identitu. Umeleckým dielom je aj samotné detské ihrisko. Bezpečnosť a funkčnosť v kombinácii so súčasným umením tak prináša exkluzívnu pridanú hodnotu projektu. 

Miesto stvorené pre život

Istrofinal, developer projektu, nič nenechal na náhodu a okrem dokonalej architektúry sa plánuje postarať aj o kompletnú občiansku vybavenosť. Okrem výhod vyplývajúcich z dobrej polohy a lokality projektu je v budúcnosti naplánovaná v blízkosti Kamencov výstavba nákupnej galérie. Obľúbené obchody, ranná káva v kaviarni, kaderníčka, škôlka či fitko. Všetko potrebné a nevyhnutné bude tak blízko, aby nemuseli domáci strácať drahocenný čas. Projekt Kamence je preto navrhnutý tak, aby jeho obyvatelia mohli plnohodnotne využívať a tráviť svoje chvíle zmysluplne, šťastne a podľa svojich predstáv. Tri bytové domy sú skrátka stvorené pre skvelý život. Objavte nové Kamence na www.kamence.sk.

Zdroj: Istrofinal

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod