Žilinský Večerník

18. apríl 2024 | Valér
| 3°C

Šport

Charitatívny beh pre Riška klope na dvere

Bežme spoločne pre Riška, ktorý bežať nemôže. To je hlavný motív charitatívneho behu, ktorý sa uskutoční už túto nedeľu 9. októbra v Žiline. Organizátori tri trate i množstvo cien s jednoznačným zámerom vyzbierať, čo najviac finančných prostriedkov pre dobrú vec.

07.10.2022 | 14:45

Riško je 5 - ročný veselý a vnímavý chlapec, ktorý sa narodil predčasne s váhou len 700 g. Riškove predčasné narodenie a oživovanie nechalo následky v početných diagnózach. Po náročných operáciách nožičiek je potrebná pravidelná rehabilitačná liečba, ktorá rodinu stojí nemalé fyzické, psychické a v neposlednom rade aj finančné úsilie. „Riško by chcel veľmi behať, no zatiaľ nemôže a preto sme sa rozhodli, že mu na jeho neľahkej ceste trošku pomôžeme. Max run- charitatívny beh je projekt, ktorý každoročne pomáha statočným ľuďom. Pobežme preto spolu 9. októbra 2022 v zábavno- obchodnom centre Max Žilina, a podporme tak Riška aj jeho rodinu,“ ozrejmila dôvody tejto peknej akcie Katarína Kilianová s jasným dovetkom. „Nemusíš byť bežec ani hviezda telocvične. Stačí, ak máš srdce na správnom mieste. Celý výťažok zo štartovného odovzdáme Riškovej rodine.“ Pre športovcov bude pripravené občerstvenie, štartovacie balíčky, tombola, super nálada a skvelý pocit z dobrého skutku.

 

 

Žilinčanov čaká trať 2,5 km a 5 km, a detská trať 250 m. Štartovné je nastavené na sumu 5 eur a registrácia pretekárov začína od deviatej hodiny ráno.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod