Žilinský Večerník

14. máj 2024 | Bonifác
| 18°C

Šport

Charitatívny tenisový turnaj prispel sumou 5000 eur na dobrú vec

Po treťom ročníku charitatívneho tenisového turnaja športových osobností a tenisových amatérov v Kysuckom Novom Meste vládne maximálna spokojnosť. V rámci nabitej tomboly či širokej podpory sponzorov sa podarilo vyzbierať úžasnú sumu 5000 eur, ktorú organizátori počas minulého týždňa odovzdali tak, ako sľubovali.

06.09.2023 | 22:08

SLZY ÚPRIMNEJ RADOSTI V KONSKEJ

Tomáško Jánošík (17) mal z návštevy organizátorov tenisového turnaja u neho doma v Konskej pri Rajeckých Tepliciach obrovskú radosť. Tú však nemôže prejavovať, lebo mu to spôsobuje bolesť, vysvetlila mama Eva. „Potrebuje hlavne cvičiť, lebo je ťažký spastik, teda má silné kŕče a svaly si s ním robia, čo chcú. Do všetkých pocitov ide svalmi, či už sa raduje alebo smúti, a musí stále cvičiť, aby sa svaly uvoľňovali. Svaly sa neustále sťahujú, kosti rastú a vtedy nastane deformácia. Chodíme súkromne do Martina na rehabilitácie, ideálne by sme potrebovali cvičiť každý deň, čo si nevieme finančne dovoliť. Druhou voľbou je ísť na intenzívne mesačné pobyty, ktoré by bolo vhodné absolvovať štyrikrát do roka. Mesiac v Piešťanoch by nás stál okolo troch tisíc eur, čo je nereálne utiahnuť. Všetko je to súkromné, poisťovňa nám nič nepreplatí. Snažíme sa, bojujeme a nevzdávame sa.“ Peňažný dar v hodnote 2500 eur použije rodina Jánošíkových nasledovne. „Úprimne ste ma prekvapili, lebo stále netuším, ako ste sa o nás dozvedeli. Je to pre nás veľký cirkus, radšej sme schovaní ako šedé myšky v úzadí. Ak nám vystačia financie, tak všetky dávame na rehabilitáciu pre Tomáška. Ten pobyt v Martine nám neskutočne pomáha, po každom týždni príde vždy uvoľnený, čo nám dáva nádej do budúcnosti. Vaše vyzbierané peniaze použijeme na rehabilitácie a zakúpenie vozíka so špeciálnymi komponentami,  stojí okolo 3500 eur. Ďakujeme, že ste si na nás spomenuli. Snažíme sa zbierať peniaze formou dvoch percent a vy zo Žilinského večerníka ste dali článok do novín o tenisovom turnaji, na základe ktorého k nám prišla jedna pani s peniazmi, že chce pomôcť zo svojho prebytku. Verím, že napriek negatívam doby dobrí ľudia nevymreli, a som neskutočne dojatá až k slzám. Síce to berieme celé s nadhľadom, ale ešte raz aj vám ďakujeme.“


 

NEMOCNICA TURNAJOVOU TRADÍCIOU

Žilinská nemocnica má vo svojich radoch množstvo špičkových odborníkov, no organizátori tenisového turnaja majú v najväčšej obľube športového lekára futbalistov MŠK Žilina i hokejového tímu Vlci Žilina Jaroslava Hanuláka. Ten je doktorom na oddelení traumatológie, ktorému šéfuje primár Juraj Kacian. „Je pekné, že sa vidíme raz za rok v dobrej nálade, a je skvelé, že takto na nás myslíte. Znova ďakujem za tento krásny dar a všetky financie využijeme v prospech pacientov, ako to neustále robíme.“ Finančný dar pre nemocnicu bol taktiež vo výške 2500 eur.


 

NIČ INÉ LEN INŠPIROVAŤ

Organizátori turnaja latku pomoci dvíhajú každý rok. Prvý ročník priniesol sumu 1500 eur, druhý 2700 eur a tento tretí až 5000 eur. „Zrejme sa nám darí vzbudiť u ľudí potrebnú emóciu a dôverujú našej vízii nezištne pomáhať. Prípravy i samotný športový deň nie sú jednoduché, no nás to naozaj baví. Niektoré veci si v živote za peniaze nekúpite, práve tie emócie po odovzdaní financií sú najkrajšie, lebo cítite niečo neopísateľne krásne, pričom je tam zúročené všetko ťažké a náročné, čo sme v živote zažili aj my na vlastnej koži,“ hovorí organizátor turnaja Juraj Vnuk a pokračuje. „Ďakujeme za každé euro na dobrú vec. Samozrejme, touto snahou chceme inšpirovať aj tenisové okolie v regióne, aby práve aj ich turnaj nebol len o pohároch, výhrach, dobre strávenom dni, ale aby aj čosi dali tým, ktorí nemajú toľko šťastia, aby si mohli napríklad zahrať tenisový turnaj v zdraví. Bol by som rád, ak by som v budúcnosti čítal o konkurencii, teda kto urobí lepší a lepší turnaj, aby sme sa v dobrom slova zmysle bili o zdravú prestíž. Snáď sme vás inšpirovali, že sa to dá...,“ dodal Vnuk.

Poznámka: Juraj Vnuk je šéfredaktorom i zároveň riaditeľom Žilinského večerníka


 

 

POMOC PRE TOMÁŠKA JÁNOŠÍKA 

Tomáško Jánošík (17)  je mladý bojovník z Konskej. Rodina použije nezištné finančné dary na synčekove rehabilitácie, masáže a všetky potrebné terapie, aby Tomáško mohol napredovať. Má detskú mozgovú obrnu a spastickú kvadruparézu ťažkého stupňa. V prípade pomoci môžete zaslať financie na číslo účtu 5600 0000 0039 7810 4001 – PRIMA BANKA.


 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod