Žilinský Večerník

29. apríl 2024 | Lea
| 4°C

Šport

Charitatívny tenisový turnaj už túto sobotu v Kysuckom Novom Meste

Tretí ročník tenisovej akcie leta v žilinskom regióne klope na dvere. Amatérski tenisti spoločne so športovými osobnosťami si túto sobotu 12. augusta zmerajú sily na antukových dvorcoch TK Kysucké Nové Mesto. Okrem krásnych športových momentov budú chcieť vyzbierať dostatok financií, aby podporili dobrú vec.

08.08.2023 | 10:02

Tenisové turnaje v regióne majú dlhodobú tradíciu, tie amatérske v sebe nesú mnoho zábavy počas celého dňa. Organizátori tohto turnaja už tretí rok po sebe vniesli vyšší rozmer, a to pomôcť zmierniť ťažký osud vybranej rodine i vyzbierať financie na potreby žilinskej nemocnice. „Sme radi, že turnaj sa stáva tradíciou a hlási sa nám toľko amatérskych hráčov, že pre kapacitné dôvody ich štart už musíme zamietnuť. Podstatné však je, že všetci zainteresovaní naplno pochopili našu hlavnú myšlienku, a to pomôcť dobrej veci. Tento rok chceme pomôcť Tomáškovi Jánošikovi z Konskej a znova časť výťažku z tomboly venovať na oddelenie traumatológie pánovi doktorovi Jaroslavovi Hanulákovi, ktorého prínos pre žilinský šport si nesmierne vážime,“ povedal jeden z organizátorov Matej Krško zo Žiliny. Turnaj ponúka mnoho sprievodných akcií pre návštevníkov, keď si na svoje prídu všetky vekové kategórie. „Najpopulárnejšia je tombola, tento ročník máme vyše 50 cien. Tombolový lístok má hodnotu 5 eur a ľudia môžu vyhrať skutočne zaujímavé ceny. Podpísané dresy Škriniara, Dúbravku, Hrivíka, Hamšíka, Záborského a ďalších hviezd sú toho zárukou.  Pozývame širokú verejnosť zo Žiliny, Kysuckého Nového Mesta a okolia, aby sa prišli zabaviť a podporiť dobrú vec,“ dodal Krško. Z radov profsionálnych športovcov účasť na akcii potvrdili futbalista Ján Ďurica, hokejista Miloš Roman, tenisti Karol Beck, Martin Kližan a Andrej Martin. Chýbať nebude skvelé občerstvenie pod taktovkou rodiny Mariána Masaryka z Kysuckého Lieskovca, hudobní hostia a hlavne celý deň 12. augusta dobrá nálada.


 

 

POMOC PRE TOMÁŠKA I NEMOCNICU

Tomáško Jánošík je mladý bojovník z Konskej. Rodina použije nezištné finančné dary na synčekove rehabilitácie, masáže a všetky potrebné terapie, aby Tomáško mohol napredovať. Má detskú mozgovú obrnu a spastickú kvadruparézu ťažkého stupňa. V prípade pomoci so súhlasom rodiny dávame vopred aj číslo účtu, kde môžete adresovať pomoc. 5600 0000 0039 7810 4001 – PRIMA BANKA. Druhú časť vyzbieraných financií chcú organizátori venovať na potreby oddelenia traumatológie žilinskej nemocnice.


 

Autor: - r -

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod