Žilinský Večerník

29. apríl 2024 | Lea
| 14°C

Šport

Charitatívny tenisový turnaj v Kysuckom Novom Meste s rekordnou diváckou účasťou

Počas uplynulej soboty žilo Kysucké Nové Mesto kvalitným tenisom a srdečným gestom nezištnej pomoci v rámci 3. ročníka charitatívneho turnaja tenisových amatérov a športových osobností. 19 dvojíc celý deň urputne bojovalo o titul, ktorý si napokon uchmatol bratislavsko-žilinský pár Andrej Vach/Andrej Dikoš.

14.08.2023 | 18:35

OBROVSKÝ DIVÁCKY ZÁUJEM

Organizátori vybavili počasie na jednotku s hviezdičkou, čo ocenili nielen samotní hráči, ale aj prítomní hostia. „Tretí ročník bol suverénne najsledovanejší, do tenisového areálu prišlo počas celého dňa vyše 250 ľudí. Sme radi, že na Kysuce zavítali nielen športové osobnosti z celého Slovenska, ale stretli sa hráči od Bratislavy až po Košice. Divácky záujem je pre nás záväzkom, aby sme pokračovali v tejto myšlienke naďalej, a aj zároveň ohodnotením, že niečo robíme evidentne dobre,“ povedal jeden z organizátorov Matej Krško.


 

CELEBRITY NESKRÝVALI SPOKOJNOSŤ

Medzi hviezdnymi menami poctili turnaj svojou aktívnou účasťou hokejisti Miloš Roman, František Skladaný či Rastislav Konečný, no z hokejového prostredia zožali najväčší aplauz hostia Nela Lopušanová a Dárius Rusnák. „Syn Ondrej túto akciu navštevuje pravidelne, my máme v rodinu neďaleko v Nesluši. Musím uznať, že tak dobre som sa dlho nezabavil a určite rád prídem aj nabudúce,“ odvetil kapitán majstrov sveta z roku 1985, ktorému sekundovala najlepšia slovenská hokejistka. „Tenis síce nehrávam, no stretla som tu mnoho kamarátov a ľudia ma prijali skvele. Sľúbila som, že po roku v Amerike prídem znova a možno si zahrám, pretože milujem všetky športy.“


 

TOMBOLA GESTOM POMOCI

Organizátori vyzbierali vyše 400 tombolových lístkov a rozdali 55 cien, ktoré boli najväčším lákadlom. „Finančný výťažok z príspevkov od sponzorov a vyzbieranej tomboly putuje na konto Tomáška Janošíka z Konskej a oddelenia traumatológie Žilinskej nemocnice. Ďakujeme za každé jedno euro, aj tento rok sme chceli všetkým vyslať náš jasný odkaz, že pomáhať druhým je to najkrajšie, čo vieme si dať navzájom,“ dodal za organizačný výbor Matej Krško.


 

 

VÝSLEDKY TURNAJA

Semifinále: Andrej Vach/Andrej Dikoš – Dominik Kríž/ Michal Krško 6:4, Peter Bača/František Oravský – Róbert Lopušan/Pavol Kendera 6:4

O 3. miesto: Dominik Kríž/Michal Krško – Róbert Lopušan/Pavol Kendera 7:5

Finále: Andrej Vach/Andrej Dikoš – Peter Bača/František Oravský 6:2


 

Autor: - r -

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod