Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| 2°C

Šport

Diamond Gym pokrstil nové priestory: Veríme, že budeme inšpiráciou pre ostatné športové kluby

Po jedenástich rokoch museli vynútene vymeniť priestory a počas uplynulého piatka prišlo aj k oficiálnemu otvoreniu, keď novou adresou športovcov Diamond Gymu Žilina je Kamenná 3. Nablýskaná telocvičňa s moderným vybavením iba potvrdzuje, že v klube neustále myslia na výchovu budúcej športovej generácie.

18.10.2022 | 20:28

PROBLÉMY VYRIEŠILA CHUŤ BOJOVAŤ

Široká športová verejnosť pozná klub bojových športov Diamond Gym dostatočne dlho. Sídlili na mieste, ktoré Žilinčania poznajú ako Vural. Aktuálne už však má klub moderné priestory na opačnom konci Žiliny. „V roku 2020 sme chceli rekonštruovať staré priestory, no prišli do toho rôzne okolnosti a nie nadarmo sa hovorí, že všetko zlé je aj na niečo dobré. Predošlú budovu získal nový majiteľ, nám tam skončilo zmluvné plnenie a boli sme nútení hľadať niečo nové. Adresa Kamenná 3 nám padla do oka, je to síce industriálny priestor, no prerobený na menšie športové centrum. Nielen pre mňa je to obrovský krok dopredu v rámci klubu,“ povedal športový manažér klubu Róbert Kajánek, ktorý poďakoval na oficiálnom otvorení podporovateľom tejto unikátnej myšlienky. „V prvom rade chcem poďakovať, že prišiel medzi nás osobne prezident Slovenského športového a olympijského výboru Anton Siekel, ktorému vďačíme za podporu pri spolufinancovaní nášho projektu. Určite nesmiem zabudnúť na mesto Žilina, ktoré v rámci svojich možností pomohlo a je naším partnerom. Tých je obrovské množstvo a každý z nich si zaslúži slová uznania. V neposlednom rade naši kolegovia z Diamond Gymu na čele s Ľubošom Pilátom a celým tímom boli každý deň oporou, aby naša spoločná myšlienka uzrela svetlo sveta.“ Od polovice októbra je telocvičňa pravidelne vyťažená, na svoje si prídu aj amatérski športovci pod jednou podmienkou. „Tréningy budú otvorené nielen pre našich športovcov, ale aj pre širokú verejnosť. Nedostanete sa tu len tak bežne ako do „fitka“, že si prídete, zaplatíte vstup a cvičíte samostatne. Vždy je vstup podmienený s trénerom, ktorých tu máme sedem na rôzne oblasti od detí až po tréningy mužov i žien. Ja verím, že tento náš príbeh bude inšpiráciou aj pre ostatné športové kluby v Žiline, aby sa nevzdávali a bojovali za svoje sny. Tiež sme sa dostali do obrovských problémov, veď sme po jedenástich rokoch museli náhle opustiť priestory. Našla sa však chuť a výsledok sa dostavil.


 

 

ŠPORT VYKAZUJE ÚŽASNÉ SCHOPNOSTI

Osobnou účasťou na slávnostnom otvorení poctil vyše 50 pozvaných hostí prezident SOŠV Anton Siekel. „Vždy mám radosť, keď môžem prísť do novootvoreného športoviska. Práve tu v Žiline je to aj pre mňa osobný aspekt, lebo všetko sú to moji kamaráti a môžem sa pozerať na krásnu telocvičňu, kde určite vyrastú noví úspešní športovci. Tento klub má zakódované úspechy a verím, že v budúcnosti budú len pribúdať,“ uviedol v krátkej reakcii pre náš týždenník Siekel, pričom nás zaujímalo, ako vníma športové problémy Žiliny. „Pre mňa je dôležité, že komunikujeme s komunálnou sférou miest či obcí a spoločne sa snažíme s tými financiami, ktoré máme, urobiť čo najviac pre šport a mladých ľudí. Z nich chceme potom vychovávať profesionálnych športovcov.“ Nielen športová obec bude čeliť výzvam budúceho roka spojeného s nárastom cien energií. „Po dvoch rokoch COVIDU-19 tu máme rok energetickej krízy a šport má úžasnú schopnosť zomknúť sa a ja verím, že to zvládneme. Všeobecne nemám rád ľudí, ktorí plačú, nariekajú a sťažujú sa. Ja patrím k tej druhej skupine ľudí, ktorí sa snažia veci riešiť, i keď sú ťažké,“ vyslovil nádej Anton Siekel.



 

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod