Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 11°C

Spravodajstvo

Do prieskumu statickej dopravy sa zapojilo viac ako 40 ľudí

Analýzu parkovacích miest na území mesta realizovali študenti Stavebnej fakulty Žilinskej univerzity v Žiline (UNIZA). Výsledky majú byť známe do konca roka.

06.11.2019 | 08:59

ŽILINA. Prieskum statickej dopravy spustila radnica v spolupráci s univerzitou na celom území mesta v pondelok 21. októbra. „Prieskum bol realizovaný študentmi Žilinskej univerzity pod dohľadom pracovníkov katedry cestného staviteľstva. Zúčastnilo sa na ňom viac ako 40 ľudí. Realizovaný bol v dvoch etapách, prvá etapa v utorok celý deň (12 hodín), v centrálnych častiach mesta v hodinových intervaloch, na sídliskách jednorazovo v priebehu dňa. Druhá etapa v noci z utorka na stredu na celom území mesta so zápisom EČV,“ hovorí pre Žilinský večerník vedúci katedry cestného staviteľstva Ján Čelko.

Závery prieskumu by mali byť podľa informácií radnice dostupné do konca roka. Podľa Jána Čelka zo stavebnej fakulty analýzu parkovacích miest uskutočnili bez zásadných ťažkostí. „Drobné problémy boli vyriešené na mieste pracovníkmi Žilinskej univerzity alebo s pomocou mestskej polície, ktorej aj touto cestou ďakujeme za ústretovosť,“ pokračuje vedúci katedry cestného staviteľstva. Nazbierané dáta podľa neho v súčasnosti vyhodnocujú. Nespoplatnené, resp. neregulované parkovanie sa dnes podľa mesta týka približne 14 000 parkovacích miest. „V zóne plateného parkovania evidujeme 4000 parkovacích miest,“ konštatuje hovorca mesta Vladimír Miškovčík. Otázka parkovania najmä na žilinských sídliskách je pre radnicu jednou z najdiskutovanejších tém a najväčších výziev do budúcnosti.

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod