Žilinský Večerník

19. marec 2024 | Jozef
| -6°C

Spravodajstvo

Drzých zlodejov pribúda: Kysučan kradol vo fitnescentre za bieleho dňa

Pomaly sa nezastavia pred ničím. Počas minulého týždňa aj naša redakcia Žilinského večerníka svojou troškou prispela k odhaleniu dvoch páchateľov, ktorí si vzali na mušku prevádzku jedného zo žilinských fitnescentier v centre mesta či, ako už býva tradíciou, zneužili naivitu dôchodcov, tentoraz na Solinkách.

12.08.2020 | 11:10

ŠPORTOVÝ ADRENALÍN PO SVOJOM

Ešte počas minulého utorka 4. augusta spozorovala naša redakcia príspevok na sociálnej sieti od jedného žilinského fitnescentra, kde sa stala nevídaná lúpež. Páchateľ sa dostal za bieleho dňa bez problémov ku kase a následne ušiel. Kamerový záznam i fotografie nám do redakcie poslali zamestnanci prevádzky a zverejnili sme ich našom facebookovom profile. Na druhý deň v stredu 5. augusta už polícia mala v rukách vinníka. „Našťastie sme dva dni vopred rozmieňali kasu a nechali sme tam iba dve dvadsaťeurové bankovky, teda zlodej si pomohol sumou 40 eur. Ďakujeme veľmi pekne za pomoc, páchateľa sme našli aj vďaka vám. Kontaktovala nás polícia z Kysuckého Nového Mesta, bol to Kysučan,“ napísal nám k objasneniu prípadu zamestnanec fitnescentra. K nemu sa pridal aj manažér jedného z najvychýrenejších žilinských hotelov, ktorý poskytol fotku i kamerový záznam, ako sa rovnaký páchateľ pokúšal kradnúť aj u nich. Nuž, niekedy sú sociálne siete dobrým pánom a aj takto pomôžu k odhaleniu trestnej činnosti. Podľa našich informácií sa samotný zlodej sám prihlásil na polícii s plačom a dovetkom, že ukradnuté peniaze vráti.

OKRADOL NAIVNÝCH DôCHODCOV

Ďalší prípad sa udial na žilinskom sídlisku Solinky. Polícia prosila občanov, aby zdieľali príspevok muža, ktorý sa hral na bytového opravára. „Pod zámienkou poskytnutia pomoci pri oprave bytu, votrieť sa do bytu invalidných dôchodcov na sídlisku Solinky v Žiline. Následne mal v byte využiť nepozornosť majiteľov a z kovovej pokladničky odcudziť hotovosť vo výške 3000 eur. Potom mal pod zámienkou vylákať od majiteľov dve platobné karty s PIN kódmi a vykonať neoprávnené výbery finančnej hotovosti v celkovej hodnote 1200 eur,“ napísala polícia na svojom profile a taktiež sa strážcom bezpečnosti čoskoro podarilo dolapiť zlodeja. „Vďaka zverejneniu záberov bola dotyčná osoba nájdená,“ napísali policajti vo štvrtok 6. augusta.

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod