Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 5°C

Spravodajstvo

Eufória negatívneho testu: situácia sa opäť zhoršuje

Hoci stred novembra bol podľa žilinskej nemocnice pokojnejší, počet pacientov s Covidom sa znovu zvýšil.

07.12.2020 | 19:06

ŽILINA. „Plnia sa nám nielen COVID pavilóny, ale pribúda i viac akútnych pacientov, ktorí prichádzajú s inými vážnymi zdravotnými problémami,“ upozornila nemocnica na sociálnej sieti. Minulý týždeň mala hospitalizovaných takmer 60 pacientov s koronavírusom, z ktorých štyria boli na umelej pľúcnej ventilácii a piati na JIS.

„Na takzvané "čisté" oddelenia prichádzajú čoraz častejšie pacienti, ktorým PCR test diagnostikuje popri inom neodkladnom stave, kvôli ktorému prišli do nemocnice, COVID-19. Zvyšuje sa riziko ohrozenia ďalších pacientov i personálu,“ doplnila žilinská nemocnica. V karanténe mala pred niekoľkými dňami viac ako 40 zdravotníkov.

Nemocnica zároveň upozorňuje na takzvanú eufóriu negatívneho výsledku antigénového testu. „Cítime, že ľudia viac strácajú zábrany, menej sa chránia, klesá ostražitosť. Upozorňujeme, že negatívny výsledok antigénového testu neznamená stopercentné bezpečie a naďalej je potrebné zostať ostražitý a dodržiavať opatrenia. Aj keď by sme radi verili v pokojné Vianoce, súčasná situácia a rýchlejšie komunitné šírenie ochorenia tomu nenasvedčuje.“

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod