Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| -0°C

Šport

Golfové siroty oslnili na republikových majstrovstvách

Reprezentanti Žilinsko-rajeckého golfového klubu podali na Majstrovstvách Slovenska klubových družstiev seniorov vo Veľkej Lomnici v dňoch 8. – 9. septembra absolútne skvelé výkony a zožali mimoriadny úspech. Pri veľmi silnej účasti hráčov z celého Slovenska bojovalo medzi sebou 154 účastníkov.

17.09.2020 | 12:45

Okrem kategórie Masters (hráči nad 70 rokov – pozn. autora), kde nemal klub reprezentanta, tak v každej kategórii mali Žilinčania umiestnenie na stupni víťazov v hlavnej súťaži, ale aj v ostatných pridružených bojoch, a to ako v mužských, tak aj v ženských súťažiach. Klobúk dole a veľká gratulácia všetkým. Len pre objasnenie, kategória senior privíta každého, ktorý má 50 rokov a viac. „Naši reprezentanti porazili „o parník“ (14 rán) druhé a tretie umiestnené družstvá Penati II a Golfový klub Borša. Pre ilustráciu toho, čo znamená „o parník“, že v ďalších 14 ranách sa umiestnilo 8 klubových družstiev. Ceny odovzdával za Asociáciu seniorských golfistov Slovenska pán prezident ASGS Muška a za Slovenskú golfovú asociáciu pán viceprezident SKGA Balogh. Trochu úsmevne nás nazvali „golfovými sirotami“, nakoľko v Žilinskom kraji dnes nie je ani jedno ihrisko a dokonca ani jedna plnohodnotná vonkajšia tréningová plocha, a pritom „naše golfové siroty“ boli vždy na stupni víťazov. Preto patrí reprezentantom nášho klubu o to väčší potlesk. Trochu úsmevné, ale veľmi smutné, pretože golf je olympijským športom a budem sa opakovať, pretože v celom kraji nie je ani jediná vonkajšia tréningová plocha a ihrisko a napriek tomu bol, za svoju hru, Žilinský kraj vyhodnotený ako najlepší na Slovensku. Výsledkom tohto stavu je ubúdajúci počet golfistov najmä z radov detí a mládeže a dokonca hráčov v strednom/produktívnom veku, hoci tréneri v minulosti vychovali celkom pekný počet reprezentantov Slovenska, ktorí museli opustiť naše rady, ak si chceli zachovať výkonnosť. Ešte raz gratulujem všetkým hráčom, ktorí zabojovali o skutočne veľké víťazstvo pre náš klub,“ dodal na margo úspechov prezident ŽRGK Juraj Čermák.

 

Výsledky:  

Individuálne súťaže:

Emília Kuchárová – 3. miesto medzi ženami na rany
Oľga Hadbábna –2. miesto medzi ženami na stablefordové body
Roland Hnilica –2. miesto medzi mužmi na rany
Miroslav Torous –1. miesto medzi mužmi na stablefordové body

Kolektívne súťaže:

Súťaž krajov Slovenska na stablefordové body – 1. miesto
MS klubových družstiev žien senioriek –2. miesto (v zložení: Ivana Mošková, Emília Kuchárová, Oľga Hadbábna a Mária Čermáková).

hlavná súťaž:

MS klubových družstiev seniorov –1.miesto (v zložení: Jiří Vach, Matej Škrovina, Roland Hnilica a Martin Uhrák).

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod