Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 3°C

Spravodajstvo

Hrdinský čin policajta zo Štiavnika: v čase voľna ratoval ľudský život

Policajt z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Bytči, strážmajster Rudolf Gablík, v čase svojho služobného voľna spolu s kamarátom v obci Štiavnik pomohol zachrániť život mladej žene.

18.03.2021 | 15:10

Udalosť sa stala pred autobusovou zastávkou v obci, kde mal Rudolf Gablík pozorné oči. Všimol si auto, kde sedela žena so zatvorenými očami. Po príchode k autu nereagovala na žiadne otázky, pravú ruku mala zovretú v kŕči a zjavne dýchala obmedzene so zablokovanými dýchacími cestami. Následne jej policajt uvoľnil dýchacie cesty, pretože mala zapadnutý jazyk. Osobu dal do stabilizovanej polohy a udržiaval základné životné funkcie až do príchodu RZP, ktorú zavolali ľudia nachádzajúci sa na mieste udalosti.

Po tomto príspevku od policajného zboru na sociálnej sieti si vyslúžil policajt z Bytče zaslúženú pozornosť a ľudia mu adresovali slová vďaky. „Klobúk dole, že si niekto všíma, čo sa okolo nás deje. Jeho reakcia bola super. Policajt si zaslúži odmenu s pochvalou, pretože je radosť vidieť, že sa niečo robí aj pre ľudí. Výborná práca, ste hrdinovia,“ napísala pani Lenka zo Žiliny dvojici náhodných hrdinov. Aj tu platí, že oči treba mať otvorené a nezaváhať ani sekundu. V tomto prípade hral významnú rolu práve čas.

Autor: - r -

Foto: Polícia SR

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod