Žilinský Večerník

28. apríl 2024 | Jarmila
| 15°C

Zaujalo nás

Inšpiratívny indický gastro príbeh v Žiline

Pochádza z Indie, kde dokončil vzdelanie inžiniera robotiky. Nasledoval rýchly štart do praxe, kde za dverami čakala nadnárodná nemecká spoločnosť, ktorá si ho vybrala do svojej firmy na robotické programovanie. Milind Singh (35) pracuje v Nemecku už sedemnásť rokov, zaspával ale so svojím snom otvoriť si svoju vlastnú indickú reštauráciu v Európe. Firma ho jeden krásny deň vyslala do pobočky na Slovensko a sen sa začal realizovať. Objavil čaro metropoly severného Slovenska a práve tu sa rozhodol priniesť kus krásnej východnej gastro kultúry.

27.06.2023 | 22:34

Ako sa vám podarilo v Žiline uspieť medzi ďalšími reštauráciami?

Jednoznačne kvalitným indickým jedlom. Prichádzajú k nám hostia z celého Slovenska a pravidelne sa k nám vracajú. Ste veľmi priateľská krajina. Nájsť šikovný tím nebolo preto zložité. S personálom som veľmi spokojný a verím, že to ocenia aj naši hostia. Hlavne sa teším z recenzií ľudí, ktoré si odovzdávajú a sú spokojní s naším produktom.

Máte aj dopyty na uzavretú spoločnosť napriek tematickému jedlu?

Áno. V tomto období sú aktuálne napríklad promočné posedenia. Robili sme aj rodinné oslavy, firemné stretnutia. Kapacitu máme pre šesťdesiat hostí.


 

Máte príjemný interiér, je presne ako vo vašej rodnej Indii?

Je skôr prispôsobený Európe. Naše reštaurácie v Indii sú veľmi farebné. Výrazne tam dominuje ružová. Snažili sme sa byť pre vás decentnejší. Indické prvky v interiéri tak pre hostí viac vyniknú.


 

Čo je najdrahšia surovina pri príprave jedla a ktoré vaše pokrmy idú najviac „na dračku“?

Jednoznačne kešu (úsmev). Kuracie alebo jahňacie špeciality a nápoj MANGO LASSI.

Mysleli ste aj na klasické denné menu?

Áno, máme týždennú ponuku, kde sú tri až štyri jedlá. Mám v dennej ponuke vždy jedno bezmäsité jedlo, ale aj ponuku á la carte. Nielen Žilinčania nás nájdu na Jána Milca 6. Parkovanie máme priamo pred reštauráciou. Viac informácií získate na našom webe www.epicurekuche.live.


 

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod