Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 5°C

Šport

Jozef Paršo: Futbal chcú hrať všetci, otázna pomoc sponzorov i samospráv

Stredoslovenský futbalový zväz bude v najbližšej dobe riešiť množstvo vážnych otázok, tou najpodstatnejšou bude účasť jednotlivých tímov v novej sezóne 2020/2021. Koľko klubov sa odhlási či zmizne z futbalovej mapy Slovenska? Viac sme zisťovali u šéfa SsFZ Jozefa Parša.

24.04.2020 | 17:45

Ako vyzerajú prípravy na nový súťažný ročník?

Po anulovaní súťaží je jasné, že nemáme žiadne postupy a ani zostupy. Čakáme na vývoj ďalšej situácie vo vyšších ligách. Môžeme zatiaľ predpokladať, že nikto nevypadne z druhej lige, lebo my z tretej ligy im nedáme postupujúce mužstvá. Avšak podľa mňa sa ani jarná časť druhej ligy nebude hrať, no musíme počkať na oficiálne vyjadrenia ich riadiaceho orgánu.

Máte indície, že viacero tímov sa odhlási z jednotlivých súťaží?

Telefonicky som komunikoval zatiaľ so všetkými tímami tretej ligy a potvrdili záujem hrať aj v ročníku 2020/2021. Avšak s vážnym dovetkom, že čakajú na ekonomickú situácii sponzorov, miest o obcí. Nový ročník by mal začať prvý augustový víkend s rovnakými tímami od tretej až po piatu ligu.

Je na zväze pripravená alternatíva, ak by nebol dostatočný počet účastníkov v 3.,4., 5.lige?

Mimoriadna situácia vyžaduje mimoriadny prístup, pristúpime k tomu podľa zdravého sedliackeho rozumu. Budeme dopĺňať celky podľa územného princípu, teda ak sa napríklad niekto neprihlási z vášho regiónu, tak by sme oslovili najlepšie tabuľkovo postavené mužstvo po jeseni zo IV.ligy sever. Toto bude pomocné kritérium, čo by bola aj satisfakcia pre ambície postupujúcich tímov. Tých mi je ľúto a tešia sa tí, ktorí boli na zostupových miestach.

Kedy začne futbalová jeseň, máte už presné dátumy?

Stanovili sme termín prihlášok, sme prichystaní na nový ročník. Prvé kolo je naplánové na prvý augustový víkend, no dávam tomu osobne veľký otáznik. Je dosť možné, že nezačneme súťaže včas, čo rozhodnú opatrenia vládnych nariadení.

Existuje šanca, že by sa zápasy hrali bez divákov?

To v našich súťažiach nemá význam. Ešte sú pred nami viaceré problémy, keď napríklad by bol pozitívne testovaný nejaký hráč a do karantény by išli potom všetky ostatné tímy a je po súťažiach. Musíme citlivo zvážiť všetky možné kroky a prísne sa riadiť pokynmi hygienikov.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod