Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 8°C

Z regiónu

Kofeínové zážitky pod jednou strechou: Žilinský festival kávy pozýva na špeciálne kávové dobrodružstvo

Nová synagóga bude rozvoniavať kávou už túto sobotu.

11.09.2019 | 10:59

Žilinský festival kávy pootvorí dvere nielen milovníkom kvalitného kofeínového nápoja, ale aj tým, ktorí sa chcú o ňom čo-to dozvedieť, a to prostredníctvom degustácie, prednášok či workshopov. Kávoví špecialisti napríklad prezradia, podľa čoho si vybrať správny kávovar, prečo je voda pri príprave kávy taká dôležitá, ale porozprávajú aj o súčasných trendoch pri miešaní nápojov s využitím kávy, čaju či čokolády.

Príbehy kávy

Pokiaľ ste boli doteraz zvyknutí napríklad na prípravu iba jedného druhu kávy, v sobotu budete mať možnosť vyskúšať aj alternatívnejšie spôsoby a popri tom sa zoznámiť s príbehmi mnohých slovenských pražiarov.

Káva do pohárikov

Podľa organizátorov je festival v takzvanom eko režime. To znamená, že degustácia káv bude výlučne prostredníctvom pohárikov, ktoré sú súčasťou vstupenky, alebo si ich budete môcť kúpiť na mieste. Priniesť si však môžete aj svoje vlastné poháre. Degustácia káv je v cene vstupenky.

Pilotný ročník Žilinského festivalu kávy sa uskutoční v priestoroch Novej synagógy v sobotu 14. septembra od 9. do 19. h.

Foto: ŽFK

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod