Žilinský Večerník

21. máj 2024 | Zina
| 18°C

Šport

Majstrovské oslavy zavŕšili famóznu sezónu Vlkov ovenčenú len úspechmi

Nie nadarmo sa hovorí, že každý titul treba poriadne osláviť. K tejto starej športovej múdrosti sa žilinskí hokejisti postavili čelom a týždeň po postupe do extraligy patril bujarej oslave, ktorú zakončili na štadióne v spoločnosti fanúšikov.

30.04.2024 | 19:25


 

 

NEKONEČNÉ ÚSMEVY FANÚŠIKOV

Spoločný program na zimnom štadióne s fanúšikmi uplynulý piatok jednoducho nemal chybu. Ľudia sa mohli najprv zabaviť vo fanzóne, ktorú zorganizoval hlavný partner klubu Doxxbet a následne program na štadióne s autogramiádou podčiarkol úžasnú sezónu. „Toto všetko musí robiť radosť každému hráčovi, som síce mladší ročník, no viem si to dobre vychutnať. Obdivujem tých, čo sa vedia podpisovať aj hodinu v kuse, ale to sú pekné starosti. Bola to krásna sezóna, vyhrali sme Slovenský pohár, postúpili sme do extraligy a Žilina žije hokejom. Čo si môžeme viac priať? Teraz nastal čas dobre si oddýchnuť a čoskoro bude pred nami letná príprava,“ prezradil nám jeden z dvoch stálych členov kádra s nálepkou žilinských odchovancov Samuel Rehák a v krátkosti mu sekundoval Šimon Lopušan. „Vidieť našich fanúšikov, ako sa tešia a že majú zo všetkého radosť, je aj pre nás motivácia, aby sme v týchto výkonoch pokračovali aj v extralige.“


 

 

RADOSTI VYSTRIEDALI STAROSTI

Najväčší pocit úľavy malo, samozrejme, klubové vedenie, pretože sa im konečne podarilo naplniť postupový cieľ. Týždeň osláv ubehol ako voda, teraz musia Žilinčania prepnúť okamžite o level vyššie, pretože skladbu kádra na extraligu treba riešiť prakticky okamžite. „Trh ponúka nejaké možnosti, no musíme sa zamerať na slovenských hráčov a vhodne ich doplniť legionármi. Čakajú nás mnohé stretnutia, bude potrebný kvalitný skauting a musíte mať aj to potrebné športové šťastie pri výbere hráčov, aby si to celé sadlo. Naša organizácia je však pripravená na veľké výzvy, radosti meníme za starosti, no extraligové starosti, to sa nielen dobre počúva, ale aj v realite pracuje,“ dodal riaditeľ a zároveň športový manažér klubu František Skladaný. Nie je tajomstvom, že dôležitá bude pozícia hlavného trénera. V kuloároch sa dlho skloňuje, že Ernest Bokroš sa má stať členom Dukly Trenčín, a tak má Žilina vyhliadnutého už nového lodivoda? „My máme zmluvu do konca apríla, potom si sadneme a vyhodnotíte si túto úspešnú spoluprácu. Ernest Bokroš je kvalitný tréner, potvrdil to aj výsledkami,“ dodal Skladaný.


 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod