Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 1°C

Šport

Marek Hrivík ladí formu pred olympiádou doma v Žiline

Súčasťou slovenskej výpravy pod piatimi kruhmi bude spolu 50 reprezentantov – 25 hokejistov a 25 v ďalších športových odvetviach. Do slovenského tímu sa okrem hokejistov dostalo osem biatlonistov, po päť sánkarov, bežcov na lyžiach aj zjazdárov, jedna bobistka a jedna snoubordistka. Zo žilinského pohľadu sa bude zrak fanúšik opierať hlavne na hokejovú výpravu.

25.01.2022 | 17:25

HOKEJISTI BUDÚ SPOLIEHAŤ NA ŽILINU

V nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie na Zimné olympijské hry 2022 v čínskom Pekingu (4. - 20. 2. 2022) nechýbajú ani traja odchovanci žilinského hokeja. K nim môžeme pokojne pripočítať aj útočníka HC Oceláři Třinec Miloša Romana, ktorý začínal s hokejom práve pod Dubňom a je rodákom z Kysuckého Nového Mesta. Pred niekoľkými dňami oficiálne oznámil hokejovú  konečnú nomináciu na ZOH 2022. Medzi ofenzívnych ťahúňov národného tímu by malo už tradične patriť žilinské duo z KHL Peter Cehlárik (Avangard Omsk) a Marek Hrivík (Torpedo Nižnij Novgorod), ako aj forvard Adrián Holešinský (HK Nitra). Spolu s nimi posilní útočné rady Slovákov aj spomínaný Miloš Roman (HC Oceláři Třinec). „Pokúsime sa vytvoriť dobrý kolektív a spraviť  úspech. Nebude to nič jednoduché, ale veríme, že potešíme fanúšikov,“ zdelil nám v krátkej reakcií Marek Hrivík, ktorý momentálne trénuje doma a dostalo sa mu veľkej cti v podobe zloženia sľubu za športovcov u prezidentky Zuzany Čaputovej.

 


 

 

REKORDÉR NINIS

V súťaži mužov by sa mal v slovenských farbách predstaviť aj sánkar Jozef Ninis, ktorého čaká už piaty olympijský štart. Rodák z Čadce vstúpi do spoločnosti päťnásobných olympionikov – plavkyne Martiny Moravcovej, strelca Jozefa Gönciho, vodného slalomára Michala Martikána, sánkarky Márie Jasenčákovej, biatlonistky Martiny Halinárovej a bežcov na lyžiach Martina Bajčičáka a Ivana Bátoryho, ktorí sa predstavili na hrách päťkrát. Rekord drží so šiestimi účasťami Erik Vlček. 

 

HISTORICKÝ POČIN ŽILINČANA ŽIDEKA

Športovú nesmrteľnosť si vyslúžil svojimi výkonmi na olympiáde Žilinčan Radoslav Židek, ktorý v Turíne 2006 získal striebro. Žilinský snouboardista patrí do prestížnej skupiny troch Slovákov s medailou zo zimnej olympiády. Po ňom sa to podarilo len biatlonistom Anastasii Kuzminovej a Pavlovi Hurajtovi. Aktuálna výprava do Pekingu bude mať oproti štyrom rokom klesajúci počet účastníkov, kým v roku 2018 sme vypravili 55 športovcov a v roku 2014 62, tentoraz to bude len presne 50.

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív M.K., archív Z.Č.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod