Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| 6°C

Tlačové správy

Mladík sa prevrátil s autom a 6 spolucestujúcimi

Včera večer v Terchovej mal vážnu nehodu len 18-ročný vodič. Spolu s ním bolo v aute 6 spolujazdcov.

12.03.2024 | 10:42

Včera (11.03.2024) vo večerných hodinách došlo na ceste III/2076 v obci Terchová, okr. Žilina k vážnej dopravnej nehode. 18-ročný vodič viedol motorové vozidlo zn. Renault Mégane – Scénic v smere na Terchovú, pričom z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s vozidlom mimo vozovku vpravo, kde na trávnato – hlinitej časti došlo k jeho viacnásobnému prevráteniu cez strechu.

Vo vozidle sa okrem vodiča nachádzalo ďalších 6 spolujazdcov vo veku 14 až 18 rokov. Spolucestujúci utrpeli zranenia, ktoré si vyžiadali ich prevoz do nemocnice. Vodič sa podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

Na miesto bol privolaný aj súdny znalec z odboru cestnej premávky. Všetky okolnosti, presné príčiny ako aj miera zavinenia dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Polícia apeluje najmä na mladých vodičov, ktorí často sadajú do auta spolu s partiou, aby sledovali situáciu na ceste, nenechali sa ostatnými cestujúcimi rozptyľovať a všetku svoju pozornosť venovali vedeniu vozidla. Aby nepreceňovali svoje schopnosti a nepodceňovali riziká rýchlej jazdy, ktorá rozhoduje o bytí alebo nebytí. Stačí sekundové zaváhanie a do cieľa svojej cesty už nemusíte dôjsť.  

 

Autor: - r -

Foto: Ilustračná snímka KR PZ ZA

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod