Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 3°C

Spravodajstvo

Mosty na Vlčincoch sú v zlom stave. Dočkajú sa rekonštrukcie?

Zrejme áno. Vyplýva to z výzvy, ktorú nedávno zverejnila radnica na svojej stránke. Ako sa v nej píše, mesto potrebuje spracovať projektovú dokumentáciu na rekonštrukciu mosta aj lávky na Vlčincoch.

06.11.2019 | 13:25

ŽILINA. VLČINCE. Konkrétne sa vo výzve na predkladanie ponúk píše o projektovej dokumentácii na rekonštrukciu mosta na Ulici Matice slovenskej a lávky pre peších na Obchodnej ulici. O tom, že tieto mostné objekty na Vlčincoch, ale aj ďalšie, sú vo veľmi zlom stave, písala vo svojom materiáli pre zveľaďovanie a rozvoj mesta Žilina poslankyňa Iveta Martinková. Vo svojich požiadavkách na investície poukazuje na zlý technický stav oboch mostov na Ulici sv. Cyrila a Metoda a taktiež aj na Ulici Matice slovenskej. „Dva mosty na Ulici Matice slovenskej boli na základe viacročných žiadostí upravované. Riešilo sa to s vedúcim odboru dopravy, prednostnom a tiež primátorom. Každý z nich bol na mieste aj osobne. Avšak prekrytie podhľadov s hrdzavejúcimi odokrytými roxormi polystyrénom je len veľmi dočasnou kozmetickou úpravou. Most  potrebuje riadne posúdenie stavu a opravu,“ píše sa v materiáli vypracovanom poslankyňou vo februári 2019. 


V niekoľkostranovom dokumente píše Iveta Martinková aj o lávke pre peších, ktorá premosťuje vyťaženú Obchodnú ulicu. Asfaltový povrch mostíka je dopraskaný, nedostatky vykazujú aj mostné piliere. „Je nutná celková rekonštrukcia mosta,“ urguje poslankyňa. Vo výzve, ktorú mesto pred pár dňami zverejnilo na svojej stránke, sa spomína aj most na Ulici sv. Cyrila a Metoda.

Hovorca mesta Vladimír Miškovčík nám potvrdil, že všetky uvedené mostné objekty riešia na základe požiadaviek poslancov. „Mosty na ul. Obchodná a Matice slovenskej boli po obhliadke vyhodnotené ako v zlom stave, pre mosty na Ul. sv. Cyrila a Metoda nebola ešte prehliadka vykonaná. Aktuálne budeme riešiť v zmysle zadania spracovanie projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie a odborný autorský dozor na rekonštrukciu mosta na Ulici Matice slovenskej, lávky na ulici Obchodná a diagnostiku pre stavbu rekonštrukcie mosta na Ulici sv. Cyrila a Metoda. Na základe spracovania uvedených dokumentov bude potom možné vyhodnotiť následné kroky, realizáciu rekonštrukcie mostov v zmysle spracovanej projektovej dokumentácie a prípadne doriešenie spracovania projektovej dokumentácie na mosty na Ul. sv. Cyrila a Metoda,“ uviedol viac k avizovaným prácam na mostoch hovorca mesta. Poslankyňa Iveta Martinková záujem radnice o opravu mostov víta. „Veľmi ma to potešilo, lebo stav tých mostov je naozaj zlý a z môjho laického pohľadu aj nebezpečný,“ poznamenala.

Foto: ms

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod