Žilinský Večerník

28. apríl 2024 | Jarmila
| 15°C

Divadelná

Na javisku sa v hlavnej úlohe predvedie mozog!

V Bábkovom divadle Žilina sa 6.10.2023 uskutoční ďalšia premiéra.

05.10.2023 | 20:00

Autorská inscenácia DOMYSLI medzinárodne uznávaného divadelného zoskupenia Khwoshch (Mathias Baresel - koncept, réžia/ NEM., Frieda Gawenda - hudba/ NEM., Daria Gosteva - scénografia a lightdesign/ RUS., Josef Havelka - bábky a animácie/ ČES., Frithjof Gawenda - hudobná spolupráca/ NEM.) prináša na dosky divadla vskutku unikátny pohľad na témy týkajúce sa fungovania ľudského vnútra. 

Nonverbálnou, vizuálnou a mimoriadnou hudobnou formou rozohrávajú rôzne výjavy z každodenného života, no úplne inak, než by sme čakali. Namiesto toho, čo je bežne viditeľné máme jedinečnú možnosť vidieť všetko, čo sa deje na opačnej strane - v našom vnútri. Pred našimi očami sa zhmotňujú emócie, strachy, myšlienky i spomienky.


V neposlednom rade tvorivý tím dúfa v nájdenie spriazneného detského diváka, ktorý vďaka inscenácii DOMYSLI pomenuje a možno i prekoná svoj vlastný strach či objaví nadšenie pre svoj osobný malý vesmír.

Realizáciu inscenácie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. A aby sme nezabudli! V inscenácii sa okrem dlhoročného člena umeleckého súboru Jána Homolku predstavia dve nové posily - Martin Frank a Ondrej Gajdoš. Tešíme sa na Vás na premiére v žilinskom bábkači už tento piatok o 18:00 a na reprízach 8.10. a 15.10. 2023.

Autor: - r -

Zdroj: Hana Launerová

Foto: BDŽ

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod