Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 11°C

Spravodajstvo

Neúspešný predaj limuzíny. Potenciálny majiteľ zmluvu nepodpísal

Vyzeralo to tak, že primátorská limuzína po Igorovi Chomovi po niekoľkých pokusoch našla svojho majiteľa. Súkromná spoločnosť napokon auto nekúpi.

08.04.2021 | 11:09

ŽILINA. Luxusné vozidlo z roku 2015 kúpilo predchádzajúce vedenie žilinskej radnice za viac ako 70-tisíc eur. Po tom, ako Igora Chomu vystriedal Peter Fiabáne, mesto informovalo, že limuzína je zbytočná a nový primátor bude na služobné účely využívať iné auto.

 

Radnica sa snaží limuzínu predať dlhodobo. Víťaz súťaže, ktorý mal už iba podpísať kúpnu zmluvu, tak napokon neurobil. Na stránkach mesta je preto zverejnená už ďalšia súťaž.

 

„Naposledy bolo za automobil zn. Audi A8 Long ponúknutých 36-tisíc eur formou bezúročného splátkového kalendára po dobu jedného kalendárneho roka.

Po neúspešnej súťaži mesto muselo pristúpiť k ďalším krokom s cieľom opätovne automobil odpredať. Najnižšia kúpna suma, ktorú môžu aktuálne záujemcovia v obchodnej verejnej súťaži za limuzínu ponúknuť, je stanovená znaleckým posudkom na 23 308 eur s DPH,“ povedal hovorca mesta Vladimír Miškovčík. Lehota na prihlásenie sa je do polovice apríla.

 

Limuzína stojí dodnes v garáži mestského úradu. Výdavky na jej prevádzku podľa radnice súvisia len s platbami za zákonné poistenie vozidla. 

 

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod