Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 4°C

Spravodajstvo

Nové toalety v detskej poliklinike

Detská poliklinika žilinskej nemocnice má za sebou ďalšiu úspešnú rekonštrukciu. Staré pôvodné priestory sociálnych zariadení na 1. poschodí prešli kompletnou modernizáciou.

19.02.2020 | 10:55

„Popri investíciách z našich zdrojov a z financií Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky sa snažíme hľadať aj podporu zo strany externých spoločností, ktoré pomáhajú v rozvoji regiónov, napríklad formou grantov. Som rád, že sa nám podarilo uspieť a zdravotná poisťovňa Dôvera nám poskytla peňažné prostriedky na skvalitnenie a zvýšenie pohodlia pre pacientov v detskej poliklinike,“ informoval generálny riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Igor Stalmašek. Podľa jeho slov zahŕňali stavebné práce v rámci projektu nielen výmenu okien, obkladu, dlažby a svietidiel, ale taktiež samotného vybavenia. „Keďže ide predovšetkým o detské sociálne zariadenia, zrealizovali sme úpravy tak, aby ich mohli deti bez problémov využívať. Popri toalete a umývadle v štandardných rozmeroch pre dospelých sme doplnili jeden menší detský záchod a malé umývadlo umiestnené o niečo nižšie, aby bolo pre deti lepšie dostupné,“ priblížil generálny riaditeľ. Súčasťou grantu bol i nákup a inštalácia štyroch televízií do čakární pediatrických ambulancií, ktoré výrazne prispejú k zvýšeniu komfortu a spríjemnenia čakania na vyšetrenie.

Rekonštrukcia sociálnych zariadení na 1. poschodí nie je prvou zmenou v rámci detskej polikliniky. Nemocnica obnovila priestory na prízemí, kde vznikla moderná príjmová ambulancia pediatrie a detská pohotovosť. Obnovou prešli tiež ordinácie pediatrickej ortopédie, ktoré sa presťahovali do nových priestorov na prízemí, a vďaka spolupráci s futbalistami MŠK Žilina pribudla na schodisku bezbariérová plošina. „Napriek tomu však v detskej poliklinike ešte stále bojujeme s modernizačným dlhom, ktorý je v niektorých priestoroch naďalej cítiť. Postupne robíme malé i väčšie zmeny a verím, že aj keď sa nedá všetko naraz, každý krok je dôležitý a prináša zlepšenia pre našich pacientov i zamestnancov,“ uzavrel Stalmašek.

Autor: - r -

Foto: -lz-

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod