Žilinský Večerník

29. apríl 2024 | Lea
| 6°C

Spravodajstvo

Obmedzenie hazardu v Žiline neprešlo

Materiál, ktorý mal pre budúci rok zakázať hazardné hry v meste počas sviatkov, dostali na stôl mestskí poslanci na minulotýždňovom zastupiteľstve.

06.10.2020 | 16:34

Návrh predložil Spojený poslanecký klub v zložení Vladimír Randa, Dominik Hriník, Marek Richter, Ján Ničík, Ján Pažický a Igor Habánik. „Ako poslanci mestského zastupiteľstva sa snažíme konzistentne a zodpovedne pristupovať k téme regulácie hazardu v Žiline. Bohužiaľ, ako poslanci máme len málo možností, ako hazard v našom meste regulovať,“ skonštatoval viceprimátor mesta a jeden z predkladateľov návrhu Vladimír Randa.

 

Poslancom sa pred rokom podarilo presadiť, že na území mesta už nebudú vznikať nové herne vo vzdialenosti do 200 metrov od škôl a 200 metrov od už existujúcich herní. „Okrem toho sme navrhli a presadili, že v roku 2020 sa hazardné hry nemôžu hrať počas 12 dní – štátnych sviatkov. Takýto zákaz však treba schvaľovať každoročne,“ podotkol viceprimátor.


Zákaz preto navrhli opäť, a to pre rok 2021. Návrh neprešiel. „Bohužiaľ tento návrh nezískal potrebnú väčšinu, keďže zaň nehlasovala potrebná trojpätinová väčšina poslancov mestského zastupiteľstva. My sa však nevzdávame. Myslíme si, že po dnešku v našom meste nastal ten správny čas na diskusiu o úplnom zákaze hazardu. Pretože utrpenie rodín, ktorých výplaty sú nahádzané do hracích automatov, nám nie je ľahostajné,“ informoval po zastupiteľstve Vladimír Randa.

Foto: ilustračná snímka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod