Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 2°C

Spravodajstvo

Obyvateľom sídlisk chýba vianočná výzdoba

„Aj my chceme zažiť vianočnú atmosféru,“ s takouto požiadavkou sa na nás obrátila obyvateľka Vlčincov. Kým centrum mesta žiari svetielkami a vianočnou dekoráciou na každom kroku, v okrajových častiach mesta sa o Vianociach akoby ani nechyrovalo.

04.12.2019 | 20:53

ŽILINA-VLČINCE. Nedávno sme vás v Žilinskom večerníku informovali o  predvianočnom programe v našom meste, aj o vianočnej výzdobe, ktorú začali v centre Žiliny inštalovať v priebehu novembra. Na článok sa nám ozvala rozladená obyvateľka Vlčincov, ktorá poukázala na skutočnosť, že kým centrum mesta sa na Vianoce zdobí veľkolepo, na ich sídlisku je vianočná výzdoba chudobná, ak nejaká...

„V článku píšete, že mesto tento rok investovalo do novej vianočnej výzdoby, tak prečo nám neposunú niečo zo starej výzdoby? Aj my by sme chceli zažiť vianočnú atmosféru!“ zavolala do redakcie pani Terézia. Oslovili sme vedenie mesta, aby zdôvodnilo, prečo sa časť vianočnej výzdoby neujde aj iným častiam Žiliny.

„K vianočnej výzdobe pristupujeme systematicky a koncepčne. Mesto nemá vianočnú výzdobu nazvyš a v rámci možností je zabezpečená výzdoba nielen v centre, ale aj v mestských častiach, vrátane sídlisk. Tento rok sme navyše prišli s viacerými novinkami. Čo sa týka sídliska Vlčince, vianočná výzdoba bude inštalovaná na Berlínskej ulici,“ odpovedal nám hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

NEVHODNÝ PRE MIKULÁŠA

Pani Teréziu však trápi aj iná vec. Na sídlisku majú novovybudovaný parčík - Dobšinského sad, ktorý by bol ideálny na obchôdzku Mikuláša. „Dali sme na mesto požiadavku, aby sa práve tam urobil mestský Mikuláš, ale nebolo nám vyhovené. Pritom ide o pekné prostredie, ktoré je na takéto podujatie určite vhodnejšie ako trhovisko, kde sa koná každoročne,“ poznamenala počas nášho rozhovoru.

„Samotný priestor je pre príchod Mikuláša na koči nevyhovujúci. Prístupová cesta by musela byť cez parkovisko a obrubníky. Aj keby sa nám podarilo odstaviť miestne parkovisko a dostať tadiaľ voz s koňmi, prístup do sadu vedie jedine po trávnatej ploche, lebo cez bránu na chodník voz neprejde. V prípade, že by sme prekonali aj túto prekážku, problémom ostáva mobiliár parku, ktorý sa neumožňuje otočiť konskému koču dlhému sedem metrov. Priestor boli obhliadnuť aj mestskí policajti, ktorí ho vyhodnotili ako nevhodný pre organizáciu podujatia tohto typu,“ vysvetlil hovorca mesta.

Foto: Michala Staníková

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod