Žilinský Večerník

3. máj 2024 | Galina
| 16°C

Spravodajstvo

Opustené stánky by mali z námestia zmiznúť

Rýchle občerstvenie, ovocie a zelenina, či pečené buchtičky – to všetko sa už vystriedalo v prevádzkach na Námestí A. Hlinku pri vstupe do Parku SNP. Po minulé roky postupne jedna po druhej zatvárali a dnes stánky úplne zívajú prázdnotou.

01.04.2024 | 09:10

Zisťovali sme od samosprávy, čo s priestormi bude ďalej a aký majú ďalší zámer s týmito stánkami. Pozemky sú mestské, no stánky na Námestí Andreja Hlinku sú súkromné. „Majitelia stánkov nemajú s mestom platné nájomné zmluvy o prenájme pozemkov pod stánkami, ktoré patria mestu. Vzhľadom na uvedené skutočnosti preto nie je v záujme mesta, aby sa stánky prevádzkovali,“ vysvetľuje Zuzana Ondrášová z odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou Mesta Žilina.

Opustené stánky dnes pôsobia ošarpane a ponuro. Má mesto záujem o ich odstránenie? „V budúcnosti chce samospráva prepojiť park SNP s Námestím Andreja Hlinku a stánky tvoria vizuálnu bariéru. V tejto súvislosti disponuje urbanisticko – krajinárskou štúdiou, ktorá s umiestnením spomínaných stánkov neráta,“ dodáva Zuzana Ondrášová.

Autor: Veronika Cvinčeková, redaktorka

Foto: autorka

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod