Žilinský Večerník

18. máj 2024 | Viola
| 17°C

Spravodajstvo

Pamiatka zosnulých: Zvýšené hliadky mestských policajtov a zopakujú sa aj výzvy proti umelým kvetom

Radnica sa pripravuje na Sviatok všetkých svätých a Pamiatku zosnulých. Zvýši sa počet hliadok mestskej polície aj liniek Mestskej hromadnej dopravy. Mimo to sa mesto opäť zapojilo do výzvy, v ktorej chcú ľudí motivovať k tomu, aby využívali viac prírodné kvety.

29.10.2021 | 12:30

ŽILINA. Správca pohrebísk pripravuje všetky cintoríny, ktoré sa nachádzajú na území mesta Žilina na Sviatok všetkých svätých a Pamiatku zosnulých. „Počas tohto obdobia bude na jednotlivých cintorínoch zabezpečené častejšie dopĺňanie vody a odvoz komunálneho odpadu. Na Novom cintoríne a v Závodí budú umiestnené mobilné toalety. Všetkých 17 cintorínov bude pre návštevníkov otvorených nonstop až do 8. novembra 2021,“ informoval Vladimír Miškovčík, hovorca mesta Žilina.

 

PREPRAVA MHD

Pri príležitosti Pamiatky zosnulých bude zabezpečená mimoriadna preprava dňa 31. októbra a 1. novembra 2021 z centra mesta na Starý aj Nový cintorín po trase linky č. 31.  Zo sídlisk Vlčince, Solinky, Hliny po trase linky č. 1 so zachádzaním na Nový cintorín. Mestská polícia Žilina zvýši v celom meste dohľad. „Mestská polícia prijme v dňoch 29. 10. – 1. 11. 2021 opatrenia vo forme zvýšeného dohľadu, ktorého cieľom bude zabezpečenie verejného poriadku, usmerňovanie návštevníkov cintorínov a ochrana majetku občanov,“ povedal Martin Matejko, zástupca náčelníka Mestskej polície Žilina.Vzhľadom na očakávané zhustenie premávky a zvýšený počet parkujúcich vozidiel v okolí cintorínov vyzýva mestská polícia občanov, aby rešpektovali pokyny vyplývajúce zo všeobecnej úpravy cestnej premávky, dopravného značenia a pokyny príslušníkov mestskej polície. „Taktiež odporúčame, aby občania neponechávali cennosti vo vozidlách a neopomenuli vozidlá riadne zabezpečiť,“ upozornil ľudí pred krádežami. Mesto sa zapojilo aj do výzvy „Dajme prednosť prirodzenej kráse kvetov“. „S blížiacim sa Sviatkom všetkých svätých a Pamiatkou zosnulých spúšťa mesto Žilina opäť túto výzvu, ktorá spočíva vo využití živých či sušených kvetov na hroboch našich najbližších. Plastové kvety vydržia síce dlhšie, ale sú veľkou záťažou pre životné prostredie,“ povedal Miškovčík.

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod