Žilinský Večerník

3. máj 2024 | Galina
| 8°C

Šport

Parahokejisti skvele ladia formu pred vrcholom sezóny: V Taliansku padli až vo finále

Aktuálna sezóna 2023/2024 bude pre slovenských parahokejistov znova s prívlastkom majstrovská, pretože sa im podarilo dostať na svetový šampionát do Calgary. Turnaj sa uskutoční začiatkom mája a naši chlapci absolvovali v Taliansku poslednú súťažnú previerku.

03.03.2024 | 10:51

Turnaj v Taliansku so slovenskou účasťou nie je žiadna rarita, pretože dobré vzťahy s talianskym parahokejom zaručujú kvalitné konfrontácie v prípravnom období. „Síce sme nestačili na víťazov z Česka, ktorí ukázali, že nie náhody minulý rok získali bronz na majstrovstvách sveta, ale pre nás to bol posledný turnaj pred odletom do Calgary a sme veľmi spokojní s druhým miestom. Toto bol pre nás vrchol prípravy, marec strávime v Dolnom Kubíne a na apríl chceme nájsť zázemie s ľadovou plochou, vychádza nám to asi na Martin,“ povedal nám generálny manažér reprezentácie Miroslav Dráb (44) s dovetkom, že celý tím robí všetko preto, aby cieľ zachrániť sa v A kategórii sa naplnil. „Pre chlapcov je mimoriadna dôležitá regenerácia, zapracovali sme sa na realizačnom tíme a síce musíme pozerať sa na všetko ekonomicky, no veríme, že postupne vytvorené podmienky budú slúžiť na rozvoj tohto nášho športu do budúcnosti.“ Odlet do kanadského dejiska majstrovstiev sveta je naplánovaný na 30. apríla, Dráb už teraz vie, že rozhodovať sa o záchrane bude medzi touto štvoricou. „Dole idú dve mužstvá, my si to rozdáme s Talianmi, Japonskom a Južnou Kóreou. Všetko to budú tesné zápasy, rozhodnú detaily a naša túžba uspieť.“ V Kanade sa okrem domáceho výberu predstavia Američania, Činania, Česi a spomínané štyri celky. Hlavnými adeptmi na postup do A kategórie sú Nóri a Nemci. Slováci veria, že sa udržia, aby mohol parahokej napredovať. Síce malými, no postupnými krokmi.


 

 

Výsledky – turnaj Treviso:

 

Skupinová fáza:

Česko – Slovensko 3:1, gól: Joppa

Slovensko - Kórejská republika 4:3 (0:0, 2:1, 2:2), góly: Joppa 3, Večerek

Slovensko - Taliansko 3:1 (0:1, 1:0, 2:0), góly: Joppa 3

Semifinále: Slovensko - Taliansko 4:3 pp (0:1, 1:1, 2:1 - 1:0), góly: Ligda 2, Ferenčík, Stašák.Finále: Slovensko - Česko 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)


 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív M.D.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod