Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 0°C

Spravodajstvo

Pátranie po majiteľovi: Rondel patrí mestu

Žilinská radnica potvrdila, že okružná križovatka Rondel je jej majetkom. Diskusie o vlastníctve sa otvorili po požiari kultúrneho centra pred necelými dvomi rokmi.

23.03.2021 | 08:15

ŽILINA. Vedenie mesta sa ešte vlani pustilo do rokovaní so štátom. Jedným z dôvodom bolo aj to, že dôležitú a mimoriadne vyťaženú cestu bude potrebné čím skôr opraviť. Hoci informácie, že Rondel by mal patriť mestu, radnica najskôr spochybňovala, dnes už konštatuje iné závery.

 

„V minulom roku sa potvrdilo, že okružná križovatka Rondel patrí do majetku mesta. V priebehu minulého roka vzhľadom na chýbajúcu dokumentáciu či už technického riešenia, ale aj vlastníckych vzťahov absolvovali zástupcovia mesta viacero stretnutí s predstaviteľmi ministerstva dopravy a Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS),“ vysvetlila pre Žilinský večerník vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou Katarína Gazdíková.

 

Po rokovaniach a dokazovaní mesto uznalo, že mostný objekt bol prevedený do jeho vlastníctva na základe Rozhodnutia MV SR z 30. júla 1991. „Čo sa týka nákladov a technického riešenia, s tým sú spojené ďalšie nedoriešené majetkovo-právne vzťahy medzi Slovenskou správou ciest a mestom Žilina. V súčasnosti sa uskutočňujú rokovania o jednoznačnom definovaní vlastníka pri všetkých objektoch dopravného prieťahu mestom Kragujevská –  Mostná –  Nemocničná – Košická,“ uzavrela Katarína Gazdíková.

Foto: Žilina – Gallery

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod