Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| -0°C

Z regiónu

Polícia hľadá vodičov, ktorí sa stali svedkami včerajšej policajnej naháňačky unikajúcej sanitky

Vodič záchranného vozidla nereagoval na výzvy polície, aby ukončil jazdu. Na zastavenie unikajúcej sanitky boli použité aj varovné výstrely. Vodičovi namerali v dychu 2,06 promile alkoholu.

18.02.2020 | 15:15

V rukách mužov zákona skončil 48-ročný muž, ktorý jazdou na vozidle záchrannej služby ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky

„V pondelok 17. februára v popoludňajších hodinách spozorovala policajná hliadka v Sučanoch vozidlo záchrannej služby, ktorého vodič upútal pozornosť hliadky nekoordinovaným spôsobom jazdy. Policajti sa rozhodili vodiča zastaviť a skontrolovať. Na znamenie na zastavenie vodič nereagoval, naopak zvýšil rýchlosť a snažil sa hliadke utiecť. Počas jazdy niekoľkokrát ohrozil iných vodičov, ktorí boli nútení sa vyhnúť," uviedla k včerajšiemu zásahu v susednom okrese žilinská krajská hovorkyňa Jana Balogová.

Na zastavenie unikajúceho vozidla použili policajti varovné výstrely a streľbu mierenú na zadné pneumatiky.

„Celkom policajti použili 4 varovné výstrely a 9 mierených striel. Následne zistili, že vozidlo viedol 48-ročný Tibor zo Sučian. Vodič sa na mieste podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,99 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,06 promile," podotkla hovorkyňa polície.

Prípad prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, ktorý 48-ročného sanitkára obvinil z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia. Vyšetrovateľ zároveň spracoval aj návrh na vzatie obvineného do väzby. Okolnosti prípadu sú naďalej predmetom vyšetrovania.

„Polícia žiada vodičov, ktorých počas jazdy 48-ročný vodič vozidla rýchlej zdravotníckej pomoci ohrozil, aby sa prihlásili cestou súkromnej správy na oficiálnej facebookovej stránke Polícia SR Žilinský kraj alebo na tel. linke 096140-2601," dodáva Jana Balogová.

Autor: - r -

Foto: Polícia SR - Žilinský kraj

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod