Žilinský Večerník

17. apríl 2024 | Rudolf
| 2°C

Zaujalo nás

Psíkovia z neziskovej organizácie Zmysel života spríjemnili predvianočný čas ľuďom bez domova

Milý program pri príležitosti príchodu vianočných sviatkov si pre ľudí bez domova pripravila nezisková organizácia Zmysel života zo Žiliny.

17.12.2019 | 11:40

Od roku 2011 organizuje nezisková organizácia Zmysel života každoročne akciu s názvom Vianočný sen pre ľudí bez domova. Tento rok sa akcia konala v sobotu 14. decembra v útulku pre ľudí bez domova Harmónia v Žiline a v útulku pre ľudí bez domova v Hričove.

Jej cieľom je spríjemniť predvianočný čas tým, ktorí v živote nemajú toľko šťastia. Celá akcia začínala programom, ktorý sa tento rok skladal z ukážky šikovnosti psíkov zo Zmysel života, n.o. – Kerinky, Kloe, Energy a Víly; predstavila sa aj Heidinka Aďky aj Ľuboša Remekovcov; Nessy a ročný Maťko rodiny Berzákovcov ukázali ich vzájomný vzťah a dievčatá zo Základnej umeleckej školy v Bytči pod pedagogickým vedením Marty Búšfyovej predviedli svoje tanečné pásmo na ľudovú nôtu.

„Radosť urobil svojou prítomnosťou aj psík Indik. Po programe sa rozdali všetky balíčky plné hygienických vecí a kozmetiky, koláčiky, trvanlivé jedlo a každý si mohol vybrať pohľadnicu, ktorú pre nich nakreslili deti zo základných a materských škôl. Všetky veci, z ktorých sa robia balíčky, dostávajú od ľudí, ktorí chcú prispieť na dobrú vec. Táto akcia sa stala už tradíciou, je plná radosti z prítomnosti psíkov a všetkých, ktorí sú ochotní darovať kúsok svojho času ľudom bez domova. Tím Zmysel života, n. o. ďakuje všetkým ľuďom, ktorí akokoľvek prispeli na túto akciu!" poďakovala o milej akcii riaditeľka neziskovej organizácie Zmysel života Martina Michalková.

Autor: - r -

Foto: Zmysel života, n.o.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod