Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 9°C

Divadelná

Rozmanitý týždeň v Mestskom divadle Žilina

16.05.2013 | 14:53

Ak ste sa rozhodli stráviť tento týždeň v divadle, je naozaj z čoho vyberať. Tým, ktorí obľubujú čaro textov Ľubomíra Feldeka, odporúčame predstavenie inscenácie Stalin v Žiline (utorok 23. 4.), kde Feldek preplieta svoje výmysly s faktami a vytvára tak vierohodný, nadčasový, ale zároveň aj fantazijný svet 50. rokov minulého storočia, nasávaný detskými očami a prezentovaný autentickými komentármi rozprávača v podaní Mariána Geišberga.

 


V ponuke je aj predstavenie inscenácie Babyboom (26. 4.). Tri páry, tri tehotenstvá, tri pôrody a všetko, čo je spojené s príchodom nového človeka na tento svet: radosť, strach, hystéria, flegmatizmus, odovzdanosť, nezúčastnenosť – jednoducho už nič neostane ako predtým. V piatok (26. 4.) je na programe klasika a súčasné divadlo zároveň. Veľký príbeh o prekročení hraníc so silným hereckým obsadením a podmanivou hudbou Martina Burlasa – to všetko prináša inscenácia Zločin a trest.
 

Koniec mesiaca sa bude niesť trošku v odľahčenej atmosfére. Poľovačka na losy (27. 4.) je bizarnou „romantickou“ komédiou, až čiernou groteskou o tom, ako jednoducho môže precízne pripravený rituál zásnub prerušiť príchod snúbenicinho milenca. Inscenácia Beat (každý má svoj rytmus), ktorú hráme 30. apríla, je zase smutno-smiešne rozprávanie o tom, ako nám tĺkli srdcia v čase reálneho socializmu. Možno si v tejto chvíli neviete vybrať. Či však prídete do žilinského divadla so zámerom oddýchnuť si, uvoľniť sa a zasmiať, alebo máte vyššie umelecké potreby a hľadáte inšpiráciu, citový záchvev či zamyslenie – žilinské divadlo bude pre vás určite tou správnou voľbou.

-zp-

Snímka archív divadla

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod