Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 6°C

Šport

Šošoni ani raz nevyhrali nad Liptovským Mikulášom: Nie je to hanba, tvrdí tréner Černák

V základnej časti Fortuna ligy 2021/2022 sa nepodarilo zverencom trénera Petra Černáka v oboch prípadoch zdolať Liptovský Mikuláš, čo bola hlavná téma nášho rozhovoru na tlačovej konferencii po stretnutí.

22.11.2021 | 18:47

PRED KONCOM MNOHO CHÝB

„Nebyť posledných desať minút, boli by sme spokojní či už s výsledkom alebo hrou. Sme veľmi sklamaní z toho, čo sa udialo v závere, lebo  duel sme mali jednoznačne doviesť do víťazného konca. Bod je pre nás veľmi málo. Výsledok 2:0 býva zradný, dostanete jeden gól a zápas môže dopadnúť hocijako. My sme však mali viaceré príležitosti na tretí gól a keby sme aspoň jednu premenili, tak sa tu dnes tešíme my. Je to naozaj veľká škoda. Ďalšia strata bodov, navyše doma, čo je v našej situácii veľmi zlé. Musíme to odčiniť v ďalších stretnutiach a bodovať aj proti ťažkým súperom,“ povedal žilinský tréner Peter Černák prvotnú pozápasovú reakciu na margo remízy 2:2 s Liptovským Mikulášom. Hlavný kormidelník Šošonov vedel jasne pomenovať, čo zmarilo snahy jeho tímu bodovať naplno. Najprv rozhodca zapískal diskutabilnú penaltu, potom v samom závere po centri od Bartoša zostal na zadnej tyči nepokrytý stopér hostí a vyrovnal. „Po penalte sme to mali lepšie uhrať, držať hostí na dištanc od našej brány, ale po našich chybách sa to stalo a pri druhom góle sme zle zavreli priestory. Bolo to tam pred koncom viac chýb, jednoznačne sme to mali lepšie uhrať.“



 

TREBA MAŤ REŠPEKT PRED SÚPERMI

Našu redakciu zaujímali či v kabíne po zápase padli tvrdšie slová, alebo zavládlo po sklamaní hrobové ticho. „Teraz nám už tvrdšie slová v kabíne nepomohli, všetci vieme, že sme mali vyhrať. Rozoberieme si to celé, pomenujeme chybu a vyhodnotíme, čo treba spraviť inak.“ Rovnako sme si všimli, že po záverečnom hvizde tréner Peter Černák okamžite ako prvý odišiel z hracej plochy a ani si nepodal ruku s trénerom hostí, čo je vo futbalovom svete nepísaná tradícia. „To vôbec nebolo o tom, s trénerom Marekom Petrušom sme kamaráti a ruky sme si podali pred začiatkom tlačovej konferencie. Áno, emócie tam boli a je lepšie sa upokojiť a riešiť to s chladnou hlavou,“ kontroval rodák z Handlovej. Žlto-zelení by sa pravdepodobne v nadstavbe už s Liptovským Mikulášom stretnúť nemali, teda z dvoch zápasov tejto sezóny získali s nováčikom iba bod (vonku prehra 1:2, doma remíza 2:2 – pozn. autora). Nie je to výstražný prst alebo laicky povedané hanba? „Už by sa stretnúť nemali, nie je to výstražný prst alebo skôr hanba? „Hanba to určite nie je, nakoľko má súper svoju kvalitu, treba mať rešpekt pred súpermi. V prvom zápase sme mali nakročené za tromi bodmi, ale Mikuláš to výborným výkonom otočil a teraz hral do konca, čím bol odmenený remízovým gólom. Neviem, čo k tomu dodať, tieto body nám chýbajú a pri všetkej úcte k súperovi sme ich mali doma poraziť,“ dodal Černák, ktorého čaká v decembri ťažký mesiac. Bude to mesiac pravdy pre jeho realizačný tím, keď  doma hostí Trnavu i Slovan? „Každý zápas je nejaké zrkadlo, pracujeme, no tentoraz sa to nestretlo s výsledkom, z čoho sa poučíme. Budeme ďalej pracovať a chcieť odčiniť toto zaváhanie s Liptovským Mikulášom.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Daniel Stehlík - cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod