Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 9°C

Šport

Športové podujatie Community Run tento rok už po tretíkrát

Atletická akadémia Žilina (AKAZA) organizuje spolu so Základnou školou Martinská tretí ročník populárneho športového podujatia Community Run. Aj tento rok podnieti a vyzve k lepšej športovej infraštruktúre.

12.09.2020 | 10:22

Podujatie je určené pre malých aj veľkých športových nadšencov, bežcov a rodiny s deťmi. „Cieľom Community Run-u je prostredníctvom športových disciplín upevniť vzťah detí k športu a zároveň podnietiť rodičov k tomu, aby boli pre svoje deti prirodzeným športovým vzorom. Druhou myšlienkou je upozorniť na potrebu budovania atletického zázemia pri žilinských základných školách a zlepšovania podmienok pre športové kluby. Oproti minulosti vidíme pokroky,“ hovorí predseda Atletickej akadémie Žilina Karol Haas. Súčasťou podujatia sú detské behy od 4 do 15 rokov, detské štafetové behy, behy pre dospelých a obľúbená rodinná štafeta, v ktorej si rodiny proti sebe zmerajú sily. „Aj tento rok bude pripravená atletická dráha, skákací hrad, maľovanie na tvár, občerstvenie a hudba. Ambasádorkami podujatia sú herečka a speváčka Zuzana Haasová, Monika Haasová (z filmu Bambuľka) a umelkyňa Iveta Haasová,“ dopĺňa predseda akadémie. Účasť na podujatí prisľúbil aj primátor mesta Žilina Peter Fiabáne, ktorý oficiálne otvorí beh pre najmenších. Vlani sa na športovej akcii zúčastnilo približne 120 detí. Víťazi jednotlivých kategórií získajú vecné ceny. Podujatie je bezplatné. „Sme radi, že Základná škola Martinská spolu s jej riaditeľkou Beátou Veselskou každoročne spoluorganizujú toto podujatie a aj takýmto spôsobom zlepšujú zázemie pre šport,“ dodáva Karol Haas.

 

Dátum: Piatok 18. 9. 2020 – 15.30 h

Podujatie podporili: Mesto Žilina, projekt Detská atletika, ZŠ Martinská, CVČ Spektrum, Žilinský večerník, Rádio Frontinus, Village resort Hanuliak, Reality IQ, Kofola, cvak.sk

Autor: - r -

Zdroj: PR

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod