Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 0°C

Tlačové správy

Stihnite inštaláciu vonkajších roliet ešte pred letom

Pripravte sa na horúce dni už teraz a zadovážte si vonkajšie rolety – oplatí sa vám to minimálne trikrát.  

03.05.2023 | 18:40

Vonku to zatiaľ príliš nevyzerá na teplé dni, leto však príde rýchlejšie, než sa zdá. Kde budete potom na poslednú chvíľu hľadať útočisko, v ktorom bude príjemný chládok? Radšej sa na to pripravte už teraz. Zadovážte si vonkajšie rolety

●      Predokenné rolety,

●      rolety do prekladov,

●      zaomietacie rolety,

●      nadokenné rolety.

Základný štvorlístok vonkajšieho tienenia vám do domu prinesie v lete nielen útočisko pred slnkom, ale aj niečo navyše…

Vonkajšie rolety bránia prehrievaniu
Ani horko, ani príliš chladno. Vonkajšie tienenie zabraňuje v lete prehrievaniu miestností a na rozdiel od klimatizácie v nich pomáha udržiavať príjemnú teplotu. Radí sa preto medzi prvky pasívneho chladenia domov. Také, z ktorých nedostanete nádchu uprostred leta. Najčastejšie – čo je aj prípad vonkajších roliet od spoločnosti BUILDING Shutters – sa vyrába z hliníkových lamiel vyplnených PUR penou. Práve kombinácia týchto materiálov zaručí, že sa slnečné lúče od tienenia odrazia a neprenikajú cez okná do interiéru.

Vonkajšie rolety šetria energie
V zime vám vonkajšie tienenie ušetrí až 30 % energií vydaných na kúrenie. To je skvelé, usporím však nejaké eurá aj v lete? Odpoveď znie áno! Zažeňte myšlienky na drahú a neekologickú klimatizáciu. Vonkajšie tienenie je trvalo udržateľná cesta – len vďaka zatiahnutiu dokáže udržať až o 9°C nižšiu teplotu, než je vonkajšia.


 

Ak si zaistíte k tieniacej technike aj teplotné a poveternostné snímače, rolety dokážu vyhodnotiť, či sa majú zatiahnuť, alebo vyrolovať. Tým automaticky regulujú teplotu v interiéri a dávajú pozor na to, aby sa priestory neprehrievali, zároveň však, aby vám nebola zima.

Vonkajšie rolety sú inteligentné
Napojte na inteligentnú domácnosť aj vonkajšie tienenie a ovládajte rolety na diaľku. Automatizácia domácnosti od SOMFY pozná 20 základných režimov pre vonkajšie tienenie, aby ste sa o nič nemuseli starať – napríklad pracovný režim, režim víkend alebo dovolenka.

To sa výborne hodí vtedy, keď sa chystáte na dovolenku, nechcete však, aby okolie vedelo, že nebudete doma. Rolety sa budú pravidelne vyťahovať a zaťahovať, čo bude pôsobiť, ako keby ste boli stále doma. Vidíte, že vonkajšie tienenie dokáže oveľa viac než len tieniť. V lete vám preto bude hodnotným pomocníkom. A skôr než začnú letné mesiace, ich inštaláciu ešte krásne stihnete.

Autor: - r -

Zdroj: PR

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod