Žilinský Večerník

3. máj 2024 | Galina
| 16°C

Šport

STOLNÝ TENIS - Turnaj v Rosine opäť pre Maroša Hankovského

Už v tradične výbornej atmosfére sa v sobotu 2. marca 2024 v telocvični ZŠ Rosina stretlo až 34 športovcov na 11. ročníku neregistrovaných hráčov stolného tenisu.

04.03.2024 | 19:30

Osobitne teší, že celkového počtu hráčov bolo až 20 detí. Tie boli rozdelené do dvoch kategórií, v ktorých hrali systémom každý s každým o medaily. Medzi mladšími žiakmi si vybojovala prvenstvo Tereza Jurkovičová pred Oliverom Remencom a Nelou Kubinovou. Zo starších žiakov si vybojoval zlatú medailu Tomáš Holeša, striebro Jakub Bičanovský a bronz Šimon Adamus. V hlavnej súťaži sa bojovalo o poháre v dvoch základných skupinách, z ktorých postupovali prví štyria do štvrťfinálovej skupiny. Nepostupujúci mali možnosť zahrať si o cenu útechy, ktorú napokon získal Dušan Brezáni. Úspešnejší hráči sa pobili o prvé štyri miesta v tabuľke, tie zaručovali postup do semifinále. Turnaj napokon vyhral opäť po roku Maroš Hankovský, ktorý zdolal vo finále Michala Hodása 3:1 na sety, zápas o tretie miesto vyhral Ľubomír Šustek nad Romanom Jaššom 3:2. Cenné trofeje s krásnymi darčekovými košmi odovzdal starosta obce Rosina Jozef Machyna, ktorému sa chce klub stolného tenisu v Rosine poďakovať za ceny pre športovcov, vedeniu základnej školy za poskytnutie priestorov telocvične a všetkým, ktorí sa pričinili o zorganizovanie tohto už tradičného turnaja.

 


 

Na snímke zľava: Dušan Brezáni – víťaz ceny útechy, Ľubomír Šustek – 3. miesto, Maroš Hankovský – celkový víťaz, Michal Hodás – 2. miesto, Roman Jaššo – 4. miesto.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Ľubomír Rendár

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod