Žilinský Večerník

19. marec 2024 | Jozef
| -5°C

Spravodajstvo

Terchová: Nočné hľadanie strateného muža († 74) so smutným koncom

Pátranie po mužovi z terchovskej osady Nogovci skončilo nájdením jeho telesných pozostatkov. Muža v lese zavalil strom.

26.07.2020 | 07:20

Horskú záchrannú službu (HZS) požiadala o pomoc pri pátraní po nezvestnom mužovi z osady Nogovci († 74) polícia v sobotu 25. júla.

"Muž odišiel z domu do lesa, vzal si so sebou motorovú pílu, no domov sa nevrátil. Mobilný telefón so sebou nemal, takže lokalizácia bola vylúčená. Do terénu boli nasadení príslušníci PZ SR, dvaja profesionálni záchranári HZS z Oblastného strediska Malá Fatra so služobnými psami a traja dobrovoľní záchranári HZS. Stretli sa v osade Nogovci, kde získali bližšie informácie od rodinných príslušníkov, na základe ktorých odišli pátrať do lesa," informovala HZS.

V lese záchranári stretli syna nezvestného muža, ktorý im oznámil, že otca našiel zavaleného pod stromom. "Žiaľ, jeho poranenia boli nezlučiteľné so životom. Na miesto nehody boli privolaní policajní technici a obhliadajúci lekár. Následne horskí záchranári pozostatky nebohého muža vyprostili spod stromu, nabalili a pomocou nosidiel UT 2000 transportovali z lesa k terénnemu vozidlu. V osade boli odovzdané pohrebnej službe a záchranári sa v skorých ranných hodinách vrátili na základňu," uzavreli horskí záchranári.

"Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a za účelom zistenia presnej príčiny smrti muža nariadil zdravotno-bezpečnostnú pitvu. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania vo veci prečinu usmrtenia," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Žiline Radko Moravčík.

Autor: - r -

Foto: hzs, ilustračné

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod