Žilinský Večerník

6. máj 2024 | Hermína
| 18°C

Šport

TIPOS ŠPORTOVEC MESIACA - Marec v rukách streleckého mága Patrika Jányho

Tradičná športová anketa má za sebou meno svojho tretieho víťaza v roku 2024. Titul znova putuje do rúk zástupcu s puškou v ruke, keď po tenistke Renáte Jamrichovej (16) a biatlonistke Eme Kapustovej (21) za február tentoraz dominoval čistokrvný strelec Patrik Jány (26).

02.04.2024 | 08:49

NÁDEJ PRE OLYMPIJSKÝ KOV

Skvelé výsledky slovenských športovcov doma i vo svete neboli bez patričnej odozvy odbornej poroty. Tvoria ju športoví novinári, odborníci a po novom aj bývalí či súčasní olympionici. Títo ľudia sledujú výkony i výsledky slovenských športovcov a na konci mesiaca vyberú toho najlepšieho, ktorý získa prestížny honor. Patrik Jány začiatkom marca v Maďarsku po druhý raz získal titul majstra Európy v disciplíne vzduchová puška 60. Rodák z Banskej Štiavnice aktuálne žije témou olympiády, na ktorú si zaistil miestenku už minulý rok a víťazstvo v ankete ho potešilo. „Ďakujem všetkým za hlasy, každé ocenenie má svoju váhu a dodáva mi energiu do ďalších momentov. Nepociťujem na sebe žiadny tlak aj napriek tomu, že sa blížia čím ďalej tým viac hry v Paríži. Moje aktuálne výsledky ma ďalej motivujú v tréningu a na súťažiach a aj spolu s trénerom sa tešíme, že sa naša práca ukazuje,“ dodal pre náš týždenník šťastný víťaz.


 

OBROVSKÝ NÁSKOK PRED SLAFKOVSKÝM

Titul šampióna na starom kontinente vyniesol právom milovníka horskej cyklistiky v hlasovaní odborníkov na prvé miesto, za ním so značnou stratou skončili zhodne hokejista Juraj Slafkovský a paralyžiarka Alexandra Rexová. Čoraz viac sa o slovo hlási nastupujúca generácia, čoho dôkazom sú umiestnenia krasokorčuliara Adama Hagaru či džudistky Patrície Tománkovej. Kto bude po mladej tenisovej hviezdičke, biatlonovej nádeji a olympijskom strelcovi ďalším víťazom? Dozvieme sa najbližšie už 1. mája 2024.

 

 

CELKOVÉ PORADIE MESIACA MAREC 2024:

 

1.        Patrik Jány

2.        – 3. Alexandra Rexová a Juraj Slafkovský

4.        Adam Hagara

5.        Patrícia Tománková

6.        Iuventa Michalovce

 7. – 8. Ján Volko a Richard Tury

 9. – 10. Márius Fízeľ a Janka Keseg Števková – Martina Krahulcová 

 

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Zdroj: PR

Foto: archív P.J.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod