Žilinský Večerník

8. máj 2024 | Ingrida
| 15°C

Tlačové správy

Týmto tvrdeniam o nabíjajúcich sa batériách určite neverte

Veľkým objavom v oblasti elektriky a elektroniky bolo vynájdenie batérií, ktoré sa dajú znovu nabiť. Vďaka nim ľudia nemusia kupovať každú chvíľu nové batérie a sústrediť sa na to, či vzali správnu veľkosť. Nabíjateľné batérie sú skvelé v tom, že vám stačí nabíjačka a batérie vám vďaka nej budú slúžiť veľmi dlho.

14.02.2023 | 15:32

S príchodom noviniek na trh prichádzajú aj obavy. Je skutočne tento produkt dôveryhodný? Oplatí sa doňho investovať peniaze? Do batérií sa vám určite oplatí investovať. Možno sa vás niektorí ľudia budú snažiť presvedčiť o tom, že nabíjateľné batérie nie sú dobrou kúpou. My vám dnes dokážeme opak.

S ktorými tvrdeniami sa môžete stretnúť?

1.    Batérie sa pravidelným nabíjaním kazia
Je samozrejmé, že aj batérie prechádzajú určitým vývojom a sú čoraz lepšie. Ak mal niekto doma jedny z prvých nabíjateľných batérií, možno z vlastnej skúsenosti vie, že pravidelné nabíjanie vedelo baterky pokaziť. Avšak dnes sa vyrábajú batérie, ktorým pravidelné nabíjanie neškodí. Akonáhle sa baterky nabijú, nabíjačky znížia prívod prúdu.

2.    Na nabíjanie batérií musíte čakať
Zdá sa vám, že sa baterky o chvíľu vybijú? Niekto by vám mohol povedať, že musíte počkať na moment, kedy sa vám vybijú úplne – až potom ich môžete nabiť. Ide o nepravdivú informáciu. Je to ako s mobilným telefónom. Tiež ho nezačnete nabíjať, až keď sa vám úplne vybije ale k nabíjačke ho pripojíte, keď vidíte, že baterka klesá.

3.    Nabíjateľné batérie vám nevydržia dlho
Ak máte kvalitné batérie, napríklad cr123a, a dokúpite si k nim tú správnu nabíjačku, nemusíte sa obávať, že by ste peniaze vyhodili len tak do vzduchu. V skutočnosti vám takéto baterky vydržia skutočne dlho. Ak by ste si spočítali náklady za jednorazové baterky a jedny nabíjateľné batérie s nabíjačkou, prídete na to, že cenovo vás oveľa lepšie vyjdú práve tie nabíjateľné.

 

Zdroj: PR

Foto: DAMRONG RATTANAPONG / Shutterstock.com

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod