Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 2°C

Spravodajstvo

Uzávierky na ceste pod Strečnom budú pokračovať. Kedy najbližšie sa doprava opäť zastaví?

Pôvodne malo byť Strečno pre odvoz dreva a údržbu ochranných sietí cez víkend priebežne zatvárané len do konca októbra. Pre nepriazeň počasia sa však termín prác predĺžil až do novembra. V hre sú ďalšie dva víkendy a jeden náhradný.

05.11.2019 | 14:30

Povolenie na preďĺženie termínu uzávierky cesty I/18 pod Strečnom vydal Okresný úrad Žilina na žiadosť Slovenskej správy ciest. Správca komunikácie spolu s Lesmi SR mali na mesiac október naplánované práce na ceste v súvislosti s odvozom kalamitnej drevnej hmoty a údržbou ochranných sietí. Počasie však malo hlavné slovo, a preto sa plánované uzávierky, ktoré sa mali týkať piatich víkendov po sebe, konali len trikrát.

Aby sa práce podarilo do zimy úspešne dokončiť, okresný úrad určil ďalšie dva a jeden náhradný termín, počas ktorých bude Strečno cez víkendy opäť priebežne uzatvárané v polhodinových intervaloch.


Cez ktoré víkendy bude Strečno opäť uzavreté?

Prvá uzávierka by mala byť už tento víkend od soboty 9. novembra do nedele 10. novembra. Následne sa v prácach bude pokračovať cez víkend od 16. až do 17. novembra. V prípade nevyužitia jedného z dvoch určených termímov (napríklad pre nepriaznivé počasie) sa práce presunú na náhradný termín, a to od soboty 23. novembra do nedele 24. novembra. 

„Rozsah a podmienky uzávierky zostávajú nezmenené, t.z. rovnaké ako v pôvodnom povolení. Tieto krátkodobé uzávierky budú slúžiť už výlučne na odvoz vyťaženej hmoty vrtuľníkom. Predošlé dočasné značenie a zábrany boli odstránené, pričom polhodinové uzávierky budú zabezpečené za pomoci náležite poučených a vystrojených osôb zhotoviteľa (Lesy SR, š.p.) za asistencie príslušníkov policajného zboru," píše sa v rozhodnutí Okresného úradu Žilina.

Pozrite si harmonogram prác a časy, kedy bude cesta pod Strečnom nepriechodná (lietanie znamená, že cesta bude v tom čase uzavretá). Za informácie ďakujeme dopravnému infoservisu Ako je na tom Strečno.

Autor: - r -

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod