Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 4°C

Spravodajstvo

V najnovšom vydaní Žilinského večerníka si prečítate:

Najzaujímavejšie témy jednotlivých rubrík z najnovšieho vydania č. 47/2019

18.11.2019 | 13:20

Do najbližšieho mestského zastupiteľstva mieri požiadavka na urgentné riešenie križovatky „pri Fackárni“ v Závodí. Aké požiadavky majú mestskí poslanci na správcu križovatky, ktorým je Žilinský samosprávny kraj?

Kaluža pred bytovkou sa im rozrástla na jazierko. Obyvatelia Lichardovej ulice na Hlinách VIII majú ťažké srdce na mesto. Do dnešného dňa im nepomohlo s ich dlhoročným problémom. Čím argumentuje mesto?

Pred železničnou stanicou zmizli lavičky na sedenie. Kto stojí za ich záhadným zmiznutím a čo bolo dôvodom ich odstránenia?

V Rajeckej Lesnej oficiálne otvorili po 21. raz Vianočnú poštu. Prvý list došiel Ježiškovi už v lete. Okrem detí píšu svoje vianočné priania aj starí rodičia.

Mladej rodinke v Gbeľanoch vyrabovali dom v rekonštrukcii. Zlodeji boli natoľko drzí, že neváhali za bieleho dňa zaparkovať pre domom dodávku a nakladať doň cudzí majetok. Majitelia sú pobúrení!

Žilinská kapela Aya zvíťazila v tohtoročnom finále Česko-slovenského beat-festivalu. O dojmy z víťazstva sa s nami podelil manažér skupiny Mário Tománek.

Na Martina medveď líha? Podľa pranostiky by sa práve v týchto dňoch mali medvede ukladať na zimný spánok. Podľa ochranárov je to už len mýtus. Medvede sú aktívne až do hlbokej zimy.

Stridžie dni sú za dverami. Aké zvyky a obrady zvykli naši predkovia učiniť od Kataríny až do Vianoc?

Futbalový obranca MŠK Žilina, Martin Králik, pôsobí v Žiline už desiaty rok. Prešiel si kategóriami od žiakov až po prvý tím Šošonov a v Žiline sa už cíti ako doma. Pre Žilinský večerník prezradil, ako von z krízy, ktorá zasiahla jeho tím.

Prajeme vám príjemné čítanie. Ďakujeme za priazeň!

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod