Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| 2°C

Spravodajstvo

V najnovšom vydaní Žilinského večerníka si prečítate:

Najzaujímavejšie témy jednotlivých rubrík z najnovšieho vydania č. 48/2019

02.12.2019 | 13:20

365 dní na úrade: ako si Peter Fiabáne doteraz viedol vo funkcii primátora? Jeho vyjadrenie hovorí za všetko: „Som spokojný, čo sme dosiahli.“

Limuzína po Igorovi Chomovi už viac ako rok stojí v garáži mestského úradu. Nové vedenie mesta ju už pár mesiacov ponúka na predaj. Zatiaľ bezúspešne.

Na Hájiku začiatkom budúceho roka vybudujú prvé polopodzemné kontajnery. Poľovníci o nich hovoria ako o jednom z najúčinnejších opatrení proti diviakom.

Na sídlisku im chýba vianočná atmosféra. Obyvateľka Vlčincov vytkla mestu chudobnú vianočnú výzdobu.

Hrozba zažehnaná: prímestské autobusy budú naďalej jazdiť. Žilinská župa podpísala nové zmluvy s autobusovými dopravcami.

Kaštieľ v Kunerade kúpili manželia zo Slovenska, ktorí už niekoľko rokov žijú vo Švajčiarsku. Náklady na rekonštrukciu vraj budú vyššie ako odhadovaná trhová cena kaštieľa po dokončení prác. Napriek tomu sú odhodlaní trikrát ohňom zničenú národnú pamiatku zachrániť.

Pri požiari v schátranej nedostavanej plavárni v Kysuckom Novom Meste zahynul bezdomovec. Muselo sa tak stať? Mesto plánuje získať budovu späť do vlastníctva a dať ju zbúrať.

Žilinskí hudobní pedagógovia vychovávajú dve nádejné klaviristky so slovensko-japonskými koreňmi. Anička a Katka vo svojom veku excelujú.

Veľký prehľad podujatí na Mikuláša! Navštívi aj vašu obec či mesto sv. Mikuláš? Aký sprievodný program si samosprávy pripravili? Máte sa na čo tešiť.

Veľká vianočná súťaž pokračuje! Nájdite druhú adventnú sviečku a hrajte o fantastické ceny!

Basketbalistom Slávie Žilina sa v poslednom období prestalo dariť. Zaznamenali sériu štyroch neúspechov, na ktorú zareagovali zmenami v kádri. Kto posilnil Sláviu a odkiaľ pochádza?

...a oveľa, oveľa viac v najnovšom vydaní nášho/vášho Večerníka. Ďakujeme za priazeň :-)

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod