Žilinský Večerník

19. marec 2024 | Jozef
| -3°C

Spravodajstvo

V najnovšom vydaní Žilinského večerníka si prečítate:

Najzaujímavejšie témy jednotlivých rubrík z najnovšieho vydania č. 22/2020

25.05.2020 | 13:30

Porušovanie zákona a opätovné rozkrádanie. Žilinskí mestskí poslanci dostali na poslednom zastupiteľstve správu o ďalšej zo sérií kontrol v mestskom centre voľného času. Konštatuje 23 nedostatkov.


Mesto podalo žaloby na rušivé objekty na Hlinkovom námestí. Konkrétne na vypratanie stánkov a veľkoplošnej obrazovky, ktoré sa nachádzajú pri vstupe do chráneného územia Sadu SNP. Objekty už mali byť dávno preč. Prevádzkovateľ Telky v meste vysvetľuje, prečo doteraz k odstráneniu nepristúpil.


Špinavé sochy, preplnené odpadkové koše a nefunkčné fontány... Do našej redakcie ste poslali várku sťažností. Ako mesto reaguje na podnety od našich čitateľov? Zjedná nápravu?


Kaplnka pri najstaršom kostolíku v Žiline má nový šat. Prečítajte si niečo z jej histórie a ako reštaurátori pristúpili k obnove.


Dobrovoľným hasičom z Trnového chýba zázemie. Dočká sa najlepší DHZ v meste vlastnej zbrojnice? Rozhodnú o tom žilinskí poslanci.


Ničenie hniezd lastovičiek a belorítok je vyšetrované ako trestný čin. Ako pristupovať k týmto chráneným živočíchom a ich potrebám hniezdiť?


Ako dopadla analýza škodlivých látok vo Váhu pri Hornom Hričove, kde sa našli desiatky uhynutých rýb? Dozviete sa v najnovšom vydaní Žilinského večerníka.


Adrenalínu nad Lietavskou Svinnou je koniec. Obľúbenú hojdačku, ktorá vyniesla človeka až do výšky 30 metrov, spílili.


Bohdan Iljaško otvorene pomenoval najvážnejšie problémy podpory žilinského športu. Padnú jeho slová čoskoro na úrodnú pôdu.

Ďakujeme za priazeň! :)

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod