Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 1°C

Spravodajstvo

V žilinskej nemocnici podali už 100-tisíc očkovacích dávok

V žilinskej nemocnici k dnešnému dňu podali 100-tisíc dávok vakcíny proti ochoreniu COVID-19.

29.11.2021 | 20:11

V žilinskej nemocnici očkujú pravidelne od 5. januára a práve dnes (29.11.) podali presne 100-tisíc dávok vakcíny proti COVID-19. "Či je piatok, sviatok, sobota a veru boli tu aj nedele. Ďakujeme všetkým, ktorí si už prišli pre svoju prvú, druhú a tiež tretiu vakcínu, rozhodli sa chrániť svoje zdravie najsilnejším nástrojom, ktorý dnes v boji s pandémiou zatiaľ máme. A samozrejme, ďakujeme našim kolegom - zdravotníkom i nezdravotníkom, bez ktorých by to nešlo," vyjadrila vďaku nemocnica prostredníctvom sociálnej siete. 

"Naše dievčatá si s vami preskákali všeličo, spolu s ďalšími kolegami zvládli v neuveriteľne krátkom čase vybudovať nové pracovisko, vybaviť ho obrovským mraziakom, chladničkami, zásobami vakcín, zdravotníckeho materiálu, vybavenia, úžasným personálom a ďalšími nevyhnutnými vecami. Ďakujeme tiež vojakom za ich skvelé nasadenie a obetavosť pri organizácii registrácie. A aj keď nám to dalo (a neustále dáva) zabrať, pribudlo nám pár vrások i šedivých vlasov (hlavne našej úžasnej vakci-veliteľke Vierke), spoločne sme to zvládli," doplnili s tým, že tu ostávajú pre ľudí aj naďalej, aby poskytli možnosť zaočkovať sa pre každého, kto má záujem bojovať.

"Keďže máme dnes jubilejný deň, dáme si aj trochu štatistiky. Rekordným vakci-dňom bol utorok 16. november, kedy sme za jeden jediný deň podali spolu očkovacích dávok. Druhým najsilnejším dňom, kedy sme prekonali sedemstovku, bol sviatočný 8. máj, kedy si po svoju vakcínu prišlo 723 záujemcov. Naopak, menej veselým bol pre nás 13. október, kedy sa prišlo zaočkovať len 48 ľudí. Slabý záujem sa držal celkovo najmä v septembri, podali sme iba 3 896 vakcín. Top mesiacom je naopak jún prvenstvo si zatiaľ drží s 12 603 podanými dávkami vakcíny." 

Autor: - r -

Foto: Archív FNsP

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod