Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 4°C

Šport

Vlci pred koncom základnej časti: Prioritou je posilnenie obrany, to nie je žiadne tajomstvo

Hokejová sezóna sa dostáva do svojej záverečnej fázy, prípravy tímov pred play-off naberajú reálne kontúry. Čo nové v tíme Vlkov za kalendárny mesiac január nám prezradil šéf klubu Rastislav Chovanec v krátkom rozhovore.

30.01.2023 | 20:43

V akom štádiu sú posily do tímu? Koniec prestupového termínu stanoveného na 15. február sa blíži.

Sme v štádiu neustáleho rokovania, ale na trhu je situácia veľmi náročná. Mali sme v hľadáčiku viacero hráčov, ale buď ich kluby neuvoľnili, alebo voľní hráči do prvej ligy ísť nechceli. Určite nepoviem konkrétne mená, s ktorými momentálne rokujeme, lebo by som nahrával našim súperom, ale po podpise zmluvy všetko oznámime verejnosti. Máme záujem aj o zahraničných hráčov, prioritou je posilnenie obrany, čo nie je žiadne tajomstvo. Ešte však budeme zvedaví, ako bude vyzerať obrana po uzdravení sa všetkých hráčov, lebo nám v posledných dueloch museli zaskakovať na tomto poste útočníci a juniori. Pokiaľ sa vyskytne niekto zaujímavý do útoku, tak nebudeme váhať ako bolo v prípade príchodu Lukáša Paukovčeka.

S brankármi panuje spokojnosť, tam sa nechcete posilniť?

Rapídne išli ich výkony hore a v mnohých dueloch nás nesmierne podržali. Momentálne posilnenie tohto postu nepovažujeme za prioritu.

Konečne je tím na prvom mieste. Ste osobne s týmto faktom spokojný?

Som rád, že sme mali peknú sériu a vyhrali 13 zápasov zo 14, čo nám pomohlo dostať sa na prvé miesto. Teraz je dôležité, aby sme to udržali a treba povedať, že naša hra sa výrazne zlepšila. Síce máme za sebou týždeň s divokými zápasmi, no stále sme na čele a prvé miesto máme vo svojich rukách. Napríklad taký divoký duel ako v Humennom sa zopakuje možno raz za 5 rokov, v tomto kontexte sme radi za zisk dvoch bodov.

7. februára vás čaká doma finále Slovenského pohára. Ako vnímate tento pohár? Je zbytočný alebo naopak prospešný pre váš klub?

Práve naopak, mať pohár v hokeji je dobrá myšlienka a pre nás je super, že máme o čo hrať. Pre tímy prvej ligy je finančná motivácia v podobe 15-tisíc eur pre víťaza (porazený získa 7500 eur – pozn. autora) dostatočným lákadlom v tejto ťažkej dobe a priznávam, že pre nás sú to veľké peniaze. Tiež však chceme konečne oslavovať určitý titul doma pred našimi fanúšikmi a verím, že spoločne si vychutnáme túto krásnu emóciu. Rovnako nás čaká ťažký zápas, ktorý nás môže dobre nachystať pred zápasmi play-off.

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod