Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 1°C

Šport

Vlkov skolila v baráži viróza: Posledný týždeň sme točili štadión, kalciovky a infúzky

Veľké sklamanie. Žilinskí hokejisti si ani budúcu sezónu nezahrajú vytúžené extraligu, keď po minuloročnej Spišskej Novej Vsi im stopku vystavil Liptovský Mikuláš. Obrovskou ranou pre Vlkov bola aj rozsiahla viróza, ktorá nedovolila viacerým hráčom sa zapojiť do zápasového diania. Viac už prezradil v rozhovore po skončení sezóny hlavný tréner Stanislav Škorvánek starší.

27.04.2022 | 11:09

Posledný zápas sezóny vám nevyšiel, kde hľadať príčiny prehry v piatom barážovom stretnutí?

Chceli sme sériu ešte vrátiť naspäť na ľad Mikuláša, ale my sme o tom nejak počas série nerozprávali, no mali sme zdravotné problémy a na to sa nejdem vyhovárať, samozrejme. Bolo cítiť v závere, že Mikuláš má lepší pohyb a my sme pod dojmom, tých vecí, ktoré nás sužovali posledný týždeň, iba ťahali nohy. Stále sme bojovali, dalo sa s tým niečo robiť a asi sme si málo išli po to šťastie, keď sme nestrelili ani gól.

Kde sa zlomila celá séria vo váš neprospech?

Tretí zápas nám nevyšiel, boli sme neškodní a súper nám prehral vo všetkých smeroch. Vo štvrtom zápase sme po druhej tretine viedli 2:1, no v tej poslednej dostaneme za 5 minút dva góly a tým asi bol súper lepší. Aj v poslednom zápase sme chceli bojovať, len bolo to fakt ťažké. Vypadli nám dvaja hráči z presiloviek (Šmída a Petráš – pozn. autora), pričom my sme za posledný týždeň točili cyklus „kalciovky“, infúzie a štadión. Asi to tak malo byť.

Nezobrala vám dosť fyzických síl aj náročná finálová séria SHL s Martinom?

Za 21 dní sme odohrali 10 zápasom, čím je povedané všetko. To vidíte v Česku barážovú sériu Kladno – Jihlava, tak toto je to isté. Ak sa súper na vás pripravuje 40 dní a vy hráte v kuse, je to potom cítiť. Samozrejme, nás to ovplyvnilo, lebo s Martinom to boli ťažké zápasy.

Je systém postupu z prvej ligy do extraligy na Slovensku nastavený správne?

To je dobrá otázka, ale nie na mňa. Takto sa tak rozhodlo a nič s tým neurobím, i keď si o tom môžem myslieť svoje.

Cieľ postúpiť do extraligy ste nesplnili, je to teda pre žilinský hokej neúspešná sezóna?

Bol by som nerád, aby touto barážou sa negovala celoročná práca hráčov. Nechcem, aby zapadlo prachom, čo sa nám podarilo celú sezónu. Samozrejme, toto je šport a posledný krok nám nevyšiel. Schovávať sa za to nie je asi dosť dobré, ale my sme tu niečo dosiahli. Ľudia prišli na štadión a hodnotiť podľa baráže, že sezóna bola neúspešná? To by som bol na chlapcov asi príliš krutý.

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Daniel Stehlík - cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod