Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 1°C

Spravodajstvo

Vyrovnanie sa s Trabelssieho spoločnosťami: Mesto verejne predstaví návrh rámcovej dohody, bude aj diskusia

Mesto Žilina informovalo o návrhoch vysporiadania sa so spoločnosťami podnikateľa Georgea Trabelssieho. Návrh rámcovej dohody chce predstaviť verejnosti, k téme sa uskutoční aj diskusia, konečné rozhodnutie však bude na poslancoch mestského zastupiteľstva.

14.12.2019 | 15:51

Mesto Žilina pozýva na verejnú prezentáciu návrhu rámcovej dohody, ktorou chce vysporiadať existujúce vzájomné majetkové a obchodné vzťahy so súkromnými spoločnosťami podnikateľa Georgea Trabelssieho. Dohoda je vypracovaná v dvoch návrhoch riešení, pričom o konečnej podobe rozhodnú až žilinskí mestskí poslanci na mimoriadnom mestskom zastupiteľstve 20. decembra. Informoval o tom hovorca žilinskej radnice Vladimír Miškovčík.

Verejná prezentácia sa uskutoční v utorok 17. decembra 2019 o 17.00 h vo veľkej zasadačke Mestského úradu v Žiline (Námestie obetí komunizmu 1).

V stredu 18. decembra sa uskutoční k téme rámcovej dohody verejná diskusia so žilinským primátorom Petrom Fiabáne v OZ Proti korupcii v Žiline (Kamenná ul. 4). 

"Štyri dni pred Vianocami zvolal primátor mimoriane rokovanie poslancov, aby im predložil na schválenie dohodu - vyrovnanie majetkovo ekonomickych vzťahov medzi podnikateľom Georgom Trabelssiem a radnicou. Návrh dodody vyvoláva u mnohých pobúrenie, z hľadiska obsahu, procesu ale i výšky odmeny, ktorá má v tejto súvislosti smerovať na účet súkromnej firmy", uvádza OZ Proti korupcii.

Autor: - r -

Foto: -r-

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod