Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 5°C

Šport

Žilina bez prestížneho galavečera: Enfusion presunuli na budúci rok

Tradičné podujatie bojových športov v Žiline Enfusion sa tento rok neuskutoční. Organizátori zrušili tento ročník, ktorý sa mal uskutočniť poslednú aprílovú sobotu. Viac k celej situácii povedal pre Žilinský večerník organizátor Róbert Kajánek z Diamond gymu Žilina.

04.04.2020 | 10:25

NEHĽADAJÚ VÝHOVORKY

V týchto dňoch podobné novinky o zrušení jednotlivých športových podujatí pribúdajú rýchlosťou svetla. Výnimkou nie je ani žilinský galavečer. „Boli sme rozhodnutí už niekoľko dní, len sme to potrebovali doriešiť s organizáciou Enfusion. Kalendár podujatí na tento rok je obrovský, prvý prebehol 29. februára v Eindhovene a v podstate do leta sa zrušili všetky ďalšie turnaje,“ podelil sa s nami o smutné správy organizátor turnaja Róbert Kajánek, ktorý rezolútne odmietol, že by sa akcia presunula na jeseň. „Som realista, musíme sa k nej postaviť čelom a nevymýšľať bočné chodníčky. Za náš tím s Ľubošom Pilátom sme presunuli podujatie na 24. apríla 2021. Organizujeme turnaje bojových športov v Žiline asi 17 rokov, z toho sme 8 rokov na zimnom štadióne a 7 rokov pod značkou Enfusion. To je dlhá cesta, kde venujeme prípravám asi pol roka. Berieme realitu, nehľadáme výhovorky a budúci rok bude aj náš turnaj veľkou oslavou športu. Povedzme si pravdu, že ľudia riešia dnes iné starosti ako je šport.“ Vynaložené financie tak zo dňa na deň sa vyhodili do vzduchu. „Ešte to nemáme spočítané, no straty budú obrovské. Riešime to aj s Enfusion, pretože polročný výpadok sa podpíše pod televízne práva a iné marketingové aktivity. Konkrétnu sumu neviem povedať, budeme to rátať s odstupom času v desiatkach tisícoch eur,“ doplnil Kajánek.

 

ODLIŠNÉ VNÍMANIE JAPONCOV

Pre žilinský Diamond Gym bol dôležitý aj nedávny turnaj K1 v Japonsku, kde sa predstavil Milan Paleš. „Minčiho“ si vybrali na základe referencií od množstva svetových zápasníkov. Takáto ponuka príde možno raz za život a len škoda malého zaváhania v druhom kole a tá v podstate zmenila celý zápas,“ zhodnotil vystúpenie svojho zverenca tímový manažér Róbert Kajánek a dodal. „Z mojej pozície to bolo najťažšie vyjednávanie v kariére. O ponuke som vedel začiatkom decembra a ísť na legendárny turnaj K1 do Japonska je veľká vec. Niektoré média píšu, že Paleš je druhým či tretím thaiboxerom z Česka a Slovenska na tomto turnaji, no nie je to pravda. Pre mňa je obrovské zadosťučinenie, že Milan je skutočne prvým borcom z Česka a Slovenska na tomto turnaji.“ Do budúcnosti je možné, že niektorí japonskí thaiboxeri sa predstavia aj na slovenských turnajoch. „Celý biznis v tomto športu funguje na princípe: „dostal si šancu u nás, daj nám šancu u vás.“ Určite si viem predstaviť niektorých Japoncov na našom turnaji, sú kvalitní borci a majú totálne odlišné vnímanie ako my Európania.“

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod