Žilinský Večerník

9. máj 2024 | Roland
| 6°C

Šport

Žilinčanky skončili napokon na štvrtom mieste: Slzy smútku vystriedali zaslúžene pocity radosti

Žilinské volejbalistky vo štvrtom zápase série o bronz nestačili na bratislavský VKP a prehrali tesne 2:3 na sety, pričom zápas sa musel páčiť všetkým.

27.04.2024 | 09:18

VA UNIZA Žilina - VKP FTVŠ UK Bratislava 2:3 (-11, 23, -17, 22, -13)

 

VA UNIZA: M. Kováčiková 7, Kokolj 14, Glóriková 7, Popić 12, Viedenská 14, Cuartas 12, liberka Kardošová (Kurťáková 0, Čurná 0, Jurišová 0). Tréner: N. Ristić.

VKP FTVŠ UK: Kohútová 3, Dreisigová 17, Smiešková 10, Návratová 25, Hudecová 16, Baráthová 7, liberka Takáčová (Tamara Hrušecká 1, Fartelová 0). Tréner: P. Bernáth.

Hráči zápasu: Mária Viedenská (VA UNIZA Žilina) - Diana Návratová (VKP FTVŠ UK Bratislava)


 

 

Nemanja Ristić, tréner VA UNIZA: "Gratulujem VKP k bronzu, lebo si ho zaslúžili. V rozhodujúcich chvíľach ukázali kvalitu a skúsenosti. Rovnako gratulujem svojmu tímu k tomu, čo sme v tejto sezóne dokázali. Som na družstvo hrdý. Keď som videl počas celého ročníka, ale aj v poslednom zápase toľko divákov v hale, tak nevyhrala Žilina alebo VKP, ale volejbal. V stretnutí sme začali nervózne a prvý set dopadol pre nás katastrofálne. Potom sme sa prebrali. Na konci duelu to bol už tvrdý boj, ale ak hráte proti tímu ako je VKP, tak taký tím svoju šancu využije. Nemali sme priestor na zbytočné chyby. Pre nás bola celá sezóna veľkým úspechom, lebo naše očakávania pred sezónou boli nižšie, ako to nakoniec dopadlo."


 

 

Pavel Bernáth, tréner VKP: "Nedá sa vysloviť ako nekonečne som šťastný z tejto medaily. Neraz mrhám frázami, ale som úprimne pyšný na toto družstvo. Všetci sme si priali aby to išlo ľahko, ale nešlo. Museli sme to dať cez čistý boj. Ak by nemalo možno pred sezónou pre niekoho tretie miesto po minuloročnom finále veľkú hodnotu, tak po tejto sérii určite má. Je to medaila získaná cez bolesť, vôľu a krv. Budem si ju pamätať dlho. V Žiline bola opäť neskutočná atmosféra, srdečná, priateľská. Taká, ako v žiadnom inom meste nie je. Môj obrovský obdiv a rešpekt k všetkému, čo v tejto sezóne tréner Ristić so Žilinou urobil a hlavne zbláznil Žilinu pre volejbal. Ich čas ešte príde." 

 

Autor: Juraj Vnuk, redaktor

Foto: Michal Špánik - VKP Bratislava

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod