Žilinský Večerník

29. marec 2024 | Miroslav
| 5°C

Spravodajstvo

Žilinská nemocnica obmedzuje návštevy lôžkových oddelení. Až do odvolania

Zákaz návštev platí na všetkých lôžkových oddeleniach Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline od piatka 28. februára až do odvolania.

27.02.2020 | 18:30

Vedenie žilinskej nemocnice pristúpilo k tomuto kroku z dôvodu zvýšenej chorobnosti na akútne respiračné ochorenia a chrípku.

„Zákaz návštev v zdravotníckych zariadeniach je bežným obmedzením, takže netreba robiť paniku. Dôležité je uvedomiť si, že vaši príbuzní v nemocnici majú oslabenú imunitu a aj bežná chrípka či iné ochorenie, ktoré donesiete zvonku, by ich zasiahli viac ako vás, zdravých ľudí," zdôvodňuje prijaté opatrenie žilinská nemocnica.


 

Zároveň žiada návštevníkov zdravotníckeho zariadenia, aby si uvedomili svoju zodpovednosť aj za zdavie ostatných, v prípade, že majú príznaky chrípky, akútne respiračné problémy, aby nenavštevovali svojich príbuzných v nemocnici a ani ambulancie lekárov - špecialistov, ktoré nesúvisia s ich ochorením.

„Taktiež prosíme obyvateľov o nešírenie paniky v súvislosti s podozrením na koronavírus. Je potrebné si uvedomiť, že aktuálne sa nachádzame v chrípkovom období, kedy býva bežne zvýšený výskyt akútnych respiračných ochorení a chrípky, ktorej prejavmi je tiež horúčka, dýchavičnosť či kašeľ," poznamenala nemocnica vo svojom príspevku na sociálnych sieťach.

Autor: - r -

Foto: Žilina-Gallery

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod